Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Антон Тодоров след оставката си: Ще взривя държавата, ако продължавам по този начин!

Борисов категорично бил против оставката му и много настоявал той да остане

Няма да позволя името ми и всичко, което ми беше вменено, да се превърне в тегоба за ГЕРБ. Колегите ми не го заслужават. Това заяви в кулоарите на парламента Антон Тодоров, след като Народното събрание прие оставката му като депутат.

"Не съм приключил с политиката. Вероятно ще има завръщане", посочи Тодоров и каза, че известно време ще се занимава с основната си дейност, която е журналистика. Имал няколко предложения за предавания, щял да ги обмисли първо с премиера. Премиерът Бойко Борисов категорично бил против оставката му и много настоявал той да остане в парламента, заяви Тодоров.

"Сега известно време ще се занимавам с моята основна дейност - колкото и странно да ви звучи, журналист съм, телевизионер съм", каза той, и заяви, че има предложения за предавания.

На въпрос, дали след като вече не е депутат, ще бъде още по-остър Антон Тодоров отговори, цитиран от Новини.бг: "Накъде повече, ще взривя държавата, ако продължавам по този начин“.

"Премиерът беше категорично против да подавам оставка. Двамата решихме, че може би онази фраза за столчето не е била толкова на място, защото се превърна в знаме, което беше възседнато от кръгове, които успешно го превърнаха в пропагандистки мотив на базата, на който да се иска оставка на може би най-успешното управление за тези 28 години”, заяви Тодоров.

„Признавам си, че съм грубиян, такъв ме е създала природата. Катил съм, както казва Стефан Данаилов. Но можете да бъдете сигурни, че никога не лъжа и се справям с хора, които сметна за мои врагове, по подобаващ начин. Не е добре да сте враг на Антон Тодоров, но е добре да сте негов приятел“, заяви още той.

Припомняме, че до преди няколко години Антон Тодоров беше известен в публичното пространство като "разследващ политолог". В медиите той лансираше проучвания като представяше истински факти със свои манипулативни коментари и твърдения. По време на правителството на Орешарски, когато БСП и ДПС бяха повели война срещу Бойко Борисов, Тодоров се включи в кампанията, като написа книгата си "Шайка - Бойко, Цецо, Росен" - смесица от истини, полуистини и слухове срещу ГЕРБ.

Две години по-късно лично Борисов го кани в екипа си, първо като анализатор, а по-късно го включи и в листите на ГЕРБ. "Предложението да стана част от гражданската квота на ГЕРБ и да вляза в листите за предстоящите избори дойде лично от Бойко Борисов. Работя с този човек като приятел от повече от две години, помагал съм да се спират някои проблемни хора, които носят корупционен шлейф", разказа преди време в тв ефира самият Тодоров.

http://epicenter.bg/article/Anton-Todorov-sled-ostavkata-si--Shte-vzrivya-darzhavata--ako-prodalzhavam-po-tozi-nachin-/138234/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!