Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът Радев КАТЕГОРИЧНО: ОГРОМНИ кражби РУШАТ устоите на ДЪРЖАВАТА! Икономиката е в КОЛАПС! Време е за ВОЙНА с МАФИЯТА!

Ако някой все още се е съмнявал, че борбата на ГЕРБ с корупцията е само „мижи да те лажем“, то след Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента на 9 октомври, всички съмнения отпаднаха.

След провала на заседанието, Румен Радев предупреди българското общество, че истинска борба с корупцията няма да започне, докато политиците се прикриват зад различни „ангажименти в чужбина“ или в страната. Нека припомним, че за да се свика КСНС президентът получава потвърждение за участие от всички политически сили.

Та значи, основните политически сили са потвърдили участието на свои представители, но когато започва същинското обсъждане на представените доклади за корупцията, „хранените“ хора на ГЕРБ и ДПС се изнизват по терлички от заседанието, оправдавайки се с „международни“ ангажименти.

Така изчезват Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ. Бойко Борисов идва на заседанието с два часа и половина закъснение. Екатерина Захариева и Каракачанов изобщо не се появяват защото били в чужбина. Горанов и той имал „ангажименти“.

Изобщо да се чуди човек тези хора нямат ли някакви заместници, които да присъстват на заседанието на КСНС? И съответно да изложат позицията на институцията, която представляват. Защото е публично известно, че не министрите пишат докладите, а техните заместници. И апарата на министерството.

Но, въпреки, че ГЕРБ са потвърдили участието си, на заседанието няма нито техни титуляри, нито заместници. Или по-точно – някои титуляри липсват, а други позорно бягат от щекотливото обсъждане на антикорупционния закон.

ДА ВИДИМ ЗАЩО ГЕРБЕРИТЕ БЯГАТ?

Нека припомним, че общественото обсъждане на антикорупционния закон започна отдавна. И становищата на партиите бяха различни. ГЕРБ в началото бяха на мнение, че членовете на Антикорупционната дирекция, предложена от президента трябва да се назначават от правителството. Целият народ, обаче, се изсмя на такова грубо прибиране на „борбата“ с корупцията в джоба на Бойко Борисов. А и много политици и политолози посочиха, че няма как правителството да назначава агенция, която пък да разследва…корупцията в самото правителство. Та след като не успяха да „преметнат“ хората, ГЕРБ промениха становището си и започнаха да твърдят, че Антикорупционната агенция трябва да се назначава от…парламента.

Това „становище“ на Борисовите калинки също бе бламирано от българското общество. Защото се прави закон, не за корупцията изобщо. Прави се закон за борба с корупцията „по ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ на властта“. А парламентът е един от най-високите етажи на властта. Макар че е с най-ниско одобрение от страна на българските граждани.

Следователно и това „виждане“ на ГЕРБ за борба с корупцията отпадна. Борисов, Цветанов и Цачева, обаче, продължават като зомбирани да повтарят, че не друг, а парламентът трябвало да назначава и контролира тази агенция. Е, пита се в задачата, как да стане това, като въпросната Агенция за борба с корупцията трябва да разследва точно парламента?

Ето защо хората в България трябва да са наясно, чеопитите на двамата главни гербери и техните пудели за бламиране или използване на антикорупционния закон за лични цели, не започват от сега. Започват много отдавна. Още преди месеци.

И бойкотът, който гербаджиите устроиха на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност от 9 октомври е съвсем умишлен. И е само логично продължение на всичките им опити да отлагат във времето създаването на антикорупционен закон.

Защото президентът Радев предложи нещо, което вся смут, стресна и уплаши онези гербери, които от доста годинки са се настанили удобно на клона на властта и грабят безнаказано българския народ. Предложи Антикорупционната агенция да се формира от президента. И Президентът да отговаря пред народа за нейната дейност. Именно това ужаси крадливите гербери. И ги принуди да започнат потайна война с президента.

Самият Румен Радев не им остана длъжен и  предупреди, че корупцията по високите етажи на властта бърка в джоба на всеки от нас. И това е най-меката възможна формулировка на проблема. Защото този пладнешки, герберски грабеж не просто бърка в джобовете ни. Той ни ограбва жестоко, превръща ни в просяци в собствената ни държава и убива икономиката. Как да се развие икономика, когато всички пари, предназначени за възраждането й, потъват в джобовете на шуробаджанаците. Нека припомним, че освен „кумецът“ Делян Добрев, Томислав Дончев пък, е назначил брат си в Община Габрово. Значи Дончев отпуска пари от държавния бюджет за Габрово, а брат му се разпорежда на място с тях. Ползвайки обръчи от фирми. При това положение как ще има икономика в Габрово? Или в България?

Риторични въпроси. Но те показват, че борбата с многоглавата герберска Хидра на корупцията и пълното беззаконие, ще е жестока. И само президентът Радев едва ли ще е в състояние да се справи сам.

Затова трябва да му помогнем. Целият народ. Без разлика на партийни пристрастия. Трябва да преборим олигархията. Докато не ни е унищожила съвсем.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!