Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НАТО разваля мечтите на Борисов за любов във Черно море с флот от 4000 румънци и 900 американци

НАТО прави флот в Черно море с 4000 румънци и 900 американци

НАТО обяви създаването на нови многонационални сили в Румъния с цел да контрира влиянието на Русия в черноморския регион, предаде Ройтерс.

Черноморските сили на Алианса първоначално ще бъдат изградени от 4000 румънски войници, подкрепяни от сили от девет други държави, сред които България, както и от 900 американски военни. В региона ще бъдат разположени и допълнителни кораби и самолети. В Крайова като център на флотата ще бъдат изпращани български, полски, италиански, португалски и немски войници.

Британски и канадски изтребители ще подпомагат румънските ВВС, а италиански – българските. В допълнение към намиращите се в момента в Черно море морски патрули на НАТО, към българските и румънските пристанища ще бъдат изпратени още бойни кораби.

Това означава, че не са взети под внимание крилатите думи на Борисов: "Аз искам в Черно море да виждам платноходки, яхти, туристи, мир и любов. Не искам в курортите МИ да се разхождат военни фрегати напред и назад.". Напомняме, че освен пъти по-многочислен, Черноморският флот на Русия вече разполага с чисто нови ядрени подводници, една от които миналат седмица с един удар от Средиземно море удари в десетката щаб на ИД в сирийската пустиня на стотици км разстояние. Конфликтът между Турция, която арестува още един свой, работещ за американците в понеделник в Истанбул, и САЩ също ескалира, след като двете държави отмениха взаимното издаване на каквито и да било визи – от дипломатически до документи за бизнес, преса, обучение и  лечение.

http://19min.bg/news/8/93285.html#93285 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!