Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Канал 3 спря предаването на Антон Тодоров

Канал 3 свали предаването, което досега водеше скандалният депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.
Вчера той подаде оставка като народен представител заради скандала с журналиста от Нова телевизия Виктор Николаев, но въпреки това, в часа, в който по програма трябваше да се излъчи предаването "Документите с Антон Тодоров", управителят и програмен директор на Канал 3 Ива Стоянова съобщи решението.

Тя заяви:

"Днес Антон Тодоров няма да има предаване в ефира на Канал 3. От името на медията се извинявам на вас, зрителите, които стоите пред телевизорите си и очаквате поредната история с документи. Няма да я видите, защото ние, като журналисти, решихме, че е важно да защитим професията си, гилдията.

Не за да осъдим Антон Тодоров, който вече се извини за неуместния си коментар в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия, а за да подкрепим колегите си.

И когато телевизиите, както често сме обвинявани, сме готови на всичко за високия си рейтинг, то ние в Канал 3 се отказваме от високия си рейтинг в името на професията. Както може би знаете, а и колеги отбелязаха – предаването на Антон Тодоров бе най-гледано в програмата на телевизията ни за изминалата седмица, за което благодарим и на него, и на вас зрителите.

Днес обаче ние се отказваме да гоним високия рейтинг, за да защитим силата на журналистиката - да задава въпроси и да получава отговори. В името на професията, на журналистиката и на гилдията. Вярваме, че трябва да сме единни и ние го правим. Вярваме, че следващия път, когато атаката е срещу Канал 3 или друга медия различна от трите национални БТВ, НОВА и БНТ, колегите да бъдем отново така единни – за да се защитим!".

Самият Тодоров не е коментирал решението на телевизията.

Утре се очаква парламентът да гласува оставката му. Тази сутрин председателят на Народното събрание Димитър Главчев не отговори категорично на въпроса дали групата на ГЕРБ ще я приеме или ще я отхвърли, както тази на Делян Добрев. По думите на Главчев всеки ще гласува според собственото си убеждение.

http://dnes.dir.bg/news/kanal-3-anton-todorov-26450646?nt=10 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!