Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валери Симеонов ще поиска от Борисов държавата да спре "доста милиони", които отиват в Нова и БТВ

Спонсорирането на Нова телевизия и bTV от държавата ще бъде поставено за разискване от вицепремиера Валери Симеонов пред Министерския съвет.
 
Това обяви открито самият Симеонов, коментирайки в телевизия Bulgaria On Air собствените си думи във вече прословутия си ултиматум към Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР.
 
Вицепремиерът бе призован да коментира следното изречение от изявлението си на сайта на Министерския съвет - "За съжаление, няма съмнение, че живеем в държава, управлявана от две телевизии и от медийни кукловоди, от които треперят дори най-големите политически партии".
 
Валери Симеонов сподели авансово свои идеи.
"Крайно време вече е да се въведе законово изискване по отношение на собствеността на медиите. Това ще го предложа, дано да мине през Народното събрание.  

Второто нещо, което също сериозно смятам да предложа на обсъждане в Министерския съвет лично с г-н Борисов е по отношение на спонсорирането – става въпрос за "едни доста милиони", които вървят към тези две телевизии и по този начин те се явяват до голяма степен спонсорирани от държавата. Трябва да се прецени дали това трябва да продължава в този формат и по този начин", бяха точните думи на Симеонов, изречени в ефира на Bulgaria On Air.

Вицепремиерът обяви, че "за съжаление" кукловодите и в Нова телевизия, и в bTV били няколко кръга и те въздействали върху определени групи предавания. Той, в крайна сметка, спомена конкретни имена, които имали медийно влияние – Делян Пеевски и Иво Прокопиев, и добави, че държавата няма право да се меси в бизнеса на частни телевизия.

Припомняме, че в петък, 6 октомври, в сутрешния блок на Нова телевизия се разигра скандал – последователно депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов направиха явни намеци за работата на водещия на сутрешния блок на медията Виктор Николаев.
Последва бурна реакция, като Тодоров поднесе някакво извинение, докато Симеонов отказа да го стори и даде 24 часа ултиматум на Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР да му се извинят, защото е подложен на "мащабна клеветническа кампания".
Лидерът на НФСБ заяви и, че никъде Виктор Николаев не се е оплакал от отношението на Симеонов, а дори след излъчването в ефир се посмели на случката.

"Не виждам никакво основание да си подавам оставката", каза Симеонов в отговор на въпроса дали ще си подаде оставката, ако му бъде поискана на протеста в сряда.

"Дебело подчертавам - никого не съм заплашвал! Нито се извинявам, нито се оправдавам", бе категоричен Валери Симеонов. Вицепремиерът каза, че е говорил с премиера Бойко Борисов за случката с гостуването си в "Здравей, България". Казали си нещо в духа - много шум се вдигна. Валери Симеонов обясни, че ще съди медиите, които са твърдели, че той е заплашвал Виктор Николаев, защото "заплаха" е престъпление на НК, той не е извършвал престъпление и следователно е набеден. Не е поставял ултиматум на БТВ, Нова, БНТ и БНР, просто е дал срок, защото не е удобно вицепремиер да съди националното радио и националната телевизия.

Вицепремиерът обясни въпроса с "Викторгейт". Той искал да каже, че "гейт" може да се направи за всеки.

http://epicenter.bg/article/Valeri-Simeonov-shte-poiska-ot-Borisov-darzhavata-da-spre--quot-dosta-milioni-quot--koito-otivat-v-Nova-i-BTV/138081/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!