Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ултиматумът изтече, Валери Симеонов съди БТВ, Нова тв, БНТ и БНР. Почва войната на таралежите

"Не съм давал ултиматум, а възможност на набедилите ме в неизвършено престъпление медии да избегнат съдебен процес - особено държавните БНТ и БНР. Сега просто ще си потърся правата в съда. Както всеки човек може да види и чуе от записа, дори за миг не съм заплашил Виктор Николаев - напротив, темата през цялото време бяха компроматните атаки на БСП и как те могат да спретнат на всеки човек един "-гейт".

С Виктор се чух по обяд след интервюто и се смяхме колко е абсурдно да се говори за заплахи.

Корпоративните медии в страната са свикнали да мачкат и унижават всекиго, но този път за закуска попаднаха не на крехко пиле, а на таралеж. И ще им приседне". 

Това написа вицепремиерът Валери Симеонов във Фейсбук, след като изтече 24-часовият срок, който даде на трите големи телевизии и БНР да му извинят.

Няколко часа преди това Симеонов заяви пред телевизия БИТ: "Ще се отива на съд, след като няма извинение от четирите медии. Не е уместно използването на думата ултиматум, за да се формулират действията ми".

Очаквах, че шефовете ще проявят жест на добра воля, защото ръководствата на тези медии са сгазили закона. Това би спестило съдебните дела. Не толкова БТВ и Нова , а най-вече БНТ през последните дни въртят обвинения към вицепримиера. БНТ и БНР да се бяха извинили и това щеше да доведе да не се водят дела“, обясни още Симеонов. 

Той спомена, че се е запознал с Диков през 1995-а, когато е поканил водещи журналисти да обучават екипа на телевизия "Скат". „ И тогава запомних, че винаги се търсят двете страни. Това е основно правило в журналистиката. Къде бе представена моята позиция в националните медии. Когато вадиш пасаж и отправяш обвинение, трябва да потърсиш и другата страна. Трябва да вземеш мнението и на Виктор Николаев. Защо никой не говори с него? Валери Симеонов не бе потърсен за мнение. Ако искам да плаша някого, щях ли да го направя в ефир. Целта на тези четири медии бе да ме оклеветят. Спрямо мен бе приложено измислено престъпление“, каза още вицепремиерът.  

Относно „Викторгейт“ Симеонов каза, че е проявил ирония. „Когато казвам „Викторгейт“, аз обяснявам, че всеки може да бъде окепазен. Ето това беше. Сега, ако кажа, че когато сваляте дясната си ръка и тя не вижда от зрителите, ме ръгате с пръчка в корема, как ще реагирате. Ще трябва да го доказваме, нали. Аз ви обвинявам. Откак е пламнал скандалът, един телефон не ми звънна един журналист, за да ме попита за мнение. Никой не допуска, че аз също имам човешки права, че аз също имам достойнство", оплака се той. Според Симеонов в момента срещу него се води обща кампания и има координирана атака. 

„Нека питат „жертвата“ Виктор Николаев какво стана след интервюто. Говорихме още 2-3 минути. Имаше оператори, други служители на телевизията. Нека кажат. И кога се завъртя „скандалът“? На обед! Изведнъж се замислих дали пък наистина не съм направил нещо нередно. Обадих се на Виктор Николаев. И знаете ли какво стана – смяхме се. Ето това е“, каза Валери Симеонов. 

Въпреки заявката си за завеждане на дело за клевета, вицепремиерът подчерта, че не е убеден, че ще го спечели, като за причина посочи независимостта на съдебната система: "Аз не съм сигурен, че ще ги осъдя, защото не съм сигурен, че българският съдебен състав, съответните състави, ще бъдат достатъчно принципни, защото съдебната системна страда от определени недъзи в България". 

"Нека големите телевизии, тези двете (Би Ти Ви и "Нова телевизия" - бел.ред.),да не си въобразяват, че всяка сутрин може да имат в сутрешния блок сервирана закуска пиле на грил. Някой път може да им се случи и таралеж. Така че почва войната на таралежите", добави Валери Симеонов.

http://epicenter.bg/article/-Ultimatumat-izchete--Valeri-Simeonov-sadi-BTV--Nova-tv--BNT-i-BNR-za-kleveta/138044/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!