Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов: Борисов разпореди - колкото по-малко споменаваме президента, толкова по-добре!

"Може би сме засегнали президента Радев, може би БСП наляха повече масло, днес премиерът се разпореди да не споменаваме президента, а да говорим за нещата, които действително могат да водят до издигане на авторитета на институциите и за намаляване на това противопоставяне, което е вредно", заяви изненадващо днес вторият мовек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Той увери, че не можело да се говори за война с президента, а по думите му БСП са припознали атака към президентската институция. Създаването на анкетната комисия за проверка на избора на "Грипен" за нов изтребител за армията определи като задължение, за да има прозрачност.
 
„Поел съм ангажимент към Бойко Борисов - колкото по-малко споменавам президента, толкова по-добре. Ние сме за институционално уважение на всяка институция, за сериозно поведение и оценка за институциите“, съобщи на спешно свикана пресконференция на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов след двучасова среща с премиера Борисов.  

"Искаме да неутрализираме БСП, за да няма война и да не търсят нещо, което го няма", каза Цветанов и добави, че "колкото по-малко споменавам Радев, толкова по-добре".

„Заявявам категорично, че терминът „война“ и това, че „който иска да я търси, ще я получи“ - това не са изрази, изричани от ГЕРБ“, коментира Цветан Цветанов. „В анкетна комисия за самолетите няма нищо, което да е свързано или да има умисъл за атака срещу президентската институция“, обясни той. „Няма да си позволим да говорим за президентската институция. Независимо дали президента ни харесва или не, той е законно избраният президент на България“, заяви Цветан Цветанов. И подчерта, че премиерът Борисов му е наредил, както и на всички депутати от ГЕРБ, да не споменават името на президента.

„Искаме да неутрализираме възможната опорна точка на БСП да ни вменяват вина, да търсят нещо, което го няма“, поясни Цветанов.

Силата на ГЕРБ е, че залагаме на реалните политики, на видимите резултати. Номер 1 в компроматите са БСП. Това каза още на извънреднаа пресконференция председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„Те са го показали не само в периода, в който беше учредена ГЕРБ, а и продължиха да правят компромати, както са го правили винаги“, заяви той. „Както ние не се месим в организационния и политически живот на другите партии, така и ние не искаме да се месят в нашия“, коментира Цветан Цветанов. „Заявяваме категорично, че от ГЕРБ няма да участваме в тази компроматна война“, посочи Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов припомни, че ГЕРБ се разграничи от думите на депутата си Антон Тодоров, като ги определи като лично мнение. "Ние заставаме зад свободата на словото. Когато на някой му прелее границата на търпимост, той има правото да потърси правата си в съда, но не и да реагира така", каза той.

„Управлението не е да дискредитираш опонента си с жълти новини, а да изпълниш ангажимента си пред избирателите“, каза още той.

„БСП нямат алтернатива за управлението на страната. Имали са възможност да управляват и винаги са се проваляли“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

„ГЕРБ застава с лицето си, отговаря на всички въпроси, показва реалните си политики и видимите резултати“, заяви той.  „Ще се разграничим от дебата, в който БСП иска да ни вкара. Каним БСП на политическия дебат за бъдещето на България, Председателството и приоритетите, бюджета, който предстои да бъде гласуван“, посочи председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

На извънредната пресконференция в централата на ГЕРБ участваха вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

От думите на Цветан Цветанов стана ясно, че той е водил разговор с премиера Бойко Борисов по отношение на атаките на парламентарната група на ГЕРБ срещу президента Румен Радев.

Зам.-председателят на ГЕРБ призова БСП да сезират компетентните органи, когато установят нарушения и конфликт на интереси. "Не искаме да сме политическата централа на жълтите новини, както БСП. Всеки е в правото си да сезира българските институции за нарушения. Що се отнася за изнесените схеми и компромати, установи се, че те са претоплени новини.

Затова призоваваме,  дори  умоляваме БСП, когато правят такива пресконференции, които станаха редовни, сезирайте компететните институции, ако прецените че има нарушения на българското законодателство", каза Цветанов.

Той припомни, че председателят на Комисията за конфликт на интереси е избран от квотата на президента Георги Първанов.

http://epicenter.bg/article/gerb/138014/2/48/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!