Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Депутат от ГЕРБ: Никой не е заплашвал Виктор Николаев (Видео)

Виктор Николаев можеше да бъде уволнен, без никакви заплахи или предупреждения в ефир, с едно телефонно обаждане

Депутатът от ГЕРБ и бивш журналист Тома Биков определи като „неуместни шеги” и „гафове” думите на колегата му Антон Тодоров и на вицепремиера Валери Симеонов, казани в ефир на водещия на „Здравей, България” Виктор Николаев.

Двамата политици си позволиха да направят недопустими коментари за работата на колегата ни.

„Никой не е заплашвал Виктор Николаев. Това е просто проява на неудачно чувство за хумор”, категоричен беше Биков в ефира на „Събуди се” по Нова тв.

Според него, ако действително съществувал механизъм за уволнение на журналисти от политици, това нямало да се обявява по телевизията. Виктор Николаев можеше да бъде уволнен, без никакви заплахи или предупреждения в ефир, с едно телефонно обаждане както в едни други години.

„Борбата за свободата на словото е работа на журналистите, за това не може да с разчита на политиците – те имат склонност да я ограничават.

За да не се случи това, трябва да има много сериозен отпор от страна на журналистическата гилдия”, коментира още Биков.

Скандалът около недопустимите изказвания на политици се завихри в петък, в ефира на "Здравей, България".

На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на самолетите "Грипен" от служебното правителство на Огнян Герджиков е "продукт на определена шайка", Тодоров отговори: "Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й".

Вицепремиерът Валери Симеонов пък си позволи да коментира как Виктор Николаев е назначен в NOVA. "С конкурс ли сте назначен? Сложили са ви на временен договор и са ви удължили. И останахте сам на всичкото отгоре...", обърна се Симеонов към Николаев.

Коментирайки скандалите с роднински назначения, Симеонов се обърна към водещия с думите: "Вие нямате ли роднини? Те не работят ли някъде? Къде работят? Използвали са връзките на водещия на Нова телевизия? Точно това е станало, бъдете сигурен. Утре, ако съм злонамерен, ще разработя един "Викторгейт".

Тома Биков подчерта, че свободата на медиите в България е проблем и на самите журналисти, и на собствениците на медии, които трябва да я защитават ежедневно. 
„Борбата за свободата на словото е работа на журналистите, за това не може да с разчита на политиците – те имат склонност да я ограничават. За да не се случи това, трябва да има много сериозен отпор от страна на журналистическата гилдия”, коментира още Биков.

Изказванията на двамата политици предизвикаха бурна обществена реакция. Под натиска на общественото мнение Антон Тодоров бе принуден да се извини и в необичайно кротък тон обясни, че е бил разбран превратно. 

Симеонов пък заподозра, че атаката срещу него била заради действията му като вицепремиер.

Антон Тодоров не е член на партия ГЕРБ, а е депутат от гражданската квота. Не сме обсъждали дали ще остане народен представител от парламентарната ни група, но в ГЕРБ няма политически чадър над никого, заяви Десислава Атанасова по бТВ. Вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че Тодоров остава депутат. 

http://epicenter.bg/article/Deputat-ot-GERB--Nikoy-ne-e-zaplashval-Viktor-Nikolaev--Video-/137958/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!