Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кои микроелементи са нужни на човек, за да бъде здрав

20 микроелемента са нужни на човек, за да бъде здрав и щастлив.

Калий – дневно са нужни 2-3 грама; ако в организма има излишък от него, се нарушават функциите на сърцето и бъбреците; ако има дефицит, настъпват депресия, слабост, пада кръвното налягане.
Натрий – дневната потребност за организма от него са 4 грама; ако има излишък, настъпват възбуда, повишена температура, жажда; при дефицит – слабост, главоболие, гадене;
Калций – дневната потребност от него е 1-1,5 грама; при излишък, намалява апетитът, усеща се жажда, слабост, повишено кръвно налягане; при дефицит – спазми в мускулите, депресия, разрушаване на зъбите, остеопороза;
Магнезий – дневната доза от него е 0,3 грама; когато в организма има излишък от магнезий, настъпват сънливост и слабост; при дефицит – треперене на ръцете, нервозност, болки в сърцето, камъни в бъбреците;
Фосфор – дневната потребност от него е 1ь5-3 грама; при излишък пада кръвното налягане, организмът губи калций, разрушават се зъбите; при дефицит настъпват затормозеност, влошена памет, изтъняване на зъбния емайл;

Желязо – дневната потребност от него е 15 мг; при излишък се поразяват сърцето и черният дроб; при дефицит – настъпват слабост, анемия, гастрит, запек, суха кожа.
Йод – дневната норма от него е 0,2 мг; при излишък в организма настъпват алергични реакции; при дефицит се забавя обмяната на веществата, настъпват слабост и разсеяност.

ПОВЕЧЕ ЗА МИКРОЕЛЕМЕНТИТЕ НА ЗДРАВЕТО ЧЕТЕТЕ В КНИГАТА НА ИЗДАТЕЛСТВО “РАСПЕР” – “КАЛЦИЙ, МАГНЕЗИЙ, КАЛИЙ И ДРУГИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА”

Най-важните минерали за здравето ни са калцият, магнезият, фосфорът, калият и натрият, затова те са нужни на организма ни в големи количества. Не е възможно да получим достатъчно минерали с храната, не е възможно да се запасим с огромно количество от тях. За да отговорим на въпроса, по какъв начин да запазим баланса между тях, какви са симптомите на дефицита и излишъка им и как да ги попълним, ако не достигат, ние решихме да напишем тази книга.
Минералите помагат на организма да преработи храната, която употребяваме. Благодарение на тях ние се зареждаме с нова енергия и сила, възстановяват се и се регенерират тъкани в организма ни. Ако той се лиши от макроелементи и микроелементи, може да загине. Достатъчни нива на минералите означава здраве и продуктивно функциониране на целия организъм.
Недостигът на минерали днес засяга повече от два милиарда души в света и той е една от причините за много сериозни заболявания.

http://rasper-bg.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!