Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов се извини за случилото се с Антон Тодоров, но той остава депутат

Последните няколко дни имаше много нерви и противопоставяне провокирани от БСП

Извинявам се от името на цялата на ПГ на ГЕРБ за случилото се с Антон Тодоров. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов в предаването „Панорама“ по БНТ. 

Във връзка с острата реакция на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров срещу водещия на предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев, Цветанов коментира, че от ГЕРБ са се разграничили от позицията на Тодоров. „Доколкото разбрах и той се е извинил. Правят се грешки. Последните няколко дни имаше много нерви и противопоставяне провокирани от БСП“, коментира той. 

 „Времето ще ни отрезви има неща, които трябва да се вършат“, добави Цветанов. 

„Извинявам се от името на цялата на ПГ на ГЕРБ за случилото се“, каза той и допълни, че но трябва да може да се прощава, както и да не се повтарят грешките. По думите му Тодоров е преживял много тежки моменти в последните дни.  Бяха използвани обидни квалификации. Нервите не издържаха. Хората и опозицията в нея трябва да могат  да прощават. Опозицията се концентрира върху комисията, в която беше и Антон Тодоров. Той ще продължи да е народен представител. Никоя партия не е застрахована от подобни прецеденти. Във Виноградец взехме мерки и изключихме шеф на общинския съвет".  

Цветанов поясни, че Тодоров няма да бъде изключен от парламентарната група на партията. Относно Комисията по досиетата, Цветанов коментира: „Той беше една от възможните номинации. Нямаше завършена процедура. Още преди да има номинации от политическите централи, кандидатурата му беше подложена на сериозен натиск с обидни квалификации. Нервите не издържат“.

Относно това има ли разделение в ГЕРБ и по-конкретно между Бойко Борисов и Цветан Цветанов, зам.-председателят на ПП ГЕРБ заяви, че темата се е зародила от края на 2008 г., като уточни, че няма противопоставяне. „В ГЕРБ проблем с лидерството няма“, каза Цветанов и обясни, че е говорил няколко пъти с премиера преди парламентът да гласува оставката на Делян Добрев. Цветанов уточни, че когато ПГ на ГЕРБ гласува, каквото им каже Бойко Борисов, опозицията им казват стадо, но когато има решение на парламентарната група, ги укоряват, че са срещу изпълнителната власт.
 
 "И аз имам папки, но в тях, няма клевети. Опозицията иска да влезе в тази реторика", допълни Цветанов. "Има законодателство, което може да се сигнализира за злоупотреби. В малките общини има роднини. В ГЕРБ отчитаме дали дадените общини се справят добре. В ГЕРБ темата за лидерството не стои на дневен ред, а в други партии. Казах на премиера, че няма нарушение. Няма разминаване. Не мога да разбера и опозицията. Никой от опозицията не попита в страната ни дали искаме да сме в НАТО и в ЕС", каза още Цветанов. 
 
Цветанов призова да не се противопоставят хората в малките общини, където капацитетът не е голям. По думите му там има по една или две гимназии, ученици и приятели. Във връзка със случая „Хасково“, Цветанов заяви, че Делян Добрев не е работодател на тези хора.
 
Относно това има разделение в ГЕРБ и по-конкретно между Бойко Борисов и Цветан Цветанов, зам.-председателят на ПП ГЕР заяви, че темата се е зародила от края на 2008 г., като уточни , че няма противопоставяне. „В ГЕРБ проблем с лидерството няма“, каза Цветанов и обясни, че е говорил няколко пъти с премиера преди парламентът да гласува оставката на Делян Добрев.
 
Цветанов уточни, че когато ПГ на ГЕРБ гласува, каквото им каже Бойко Борисов, опозицията им казват стадо, но когато има решение на парламентарната група, ги укоряват, че са срещу изпълнителната власт.
 
Жельо Бойчев, който също бе в студиото,  заяви, че имали коренно различни разбирания за Европа. Той обвини ГЕРБ за усвояването на средства. Бойчев заяви, че няма бунт в ГЕРБ, има бунт срещу Борисов. А цялата парламентарнга група на ГЕРБ е консолидирана около Цветанов.
 
Цветанов не го обори - каза че той се грижи за това групата да е монолитна, тя има свой живот, както  министрите в кабинета имат свой живот.
Цветанов допълни, че Естония е подкрепила председателството ни, както и Австрия. Председателят на на ПГ на ГЕРБ каза още, че атаката на Румен Радев е предизвикана от БСП. Бойчев защити държавния глава и заяви, че управляващите искат импийчмънт.

http://epicenter.bg/article/Tsvetan-Tsvetanov-se-izvini-ot-imeto-na-PG-na-GERB-za-sluchiloto-se-s-Anton-Todorov/137952/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!