Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Не може за Домуса милиарди, за пенсионера - трохи - и двамата ги храни държавата...

Не може един да има милиарди - например Кирил Домусчиев, а друг да брои стотинки - например пенсионер с 80 евро месечно. Това каза по малко по-дипломатичен начин президентът, по време на посещението си в Полша. Там, освен двустранните отношения, се обсъждаше и неравенството в ЕС.

Икономическото и социалното сближаване между държавите членки на ЕС трябва да бъде във фокуса на общите европейски политики, категорични са лидерите на двете страни.

Специално в България обаче, подигравката е невиждана. "И Домусчиев, и пенсионерът, дължат парите си на държавата. Но за единия - милиарди, а за другия - мухлясали трохи", обясни президентът.

Кирил Домусчиев се счита за най-големия олигарх в държавата в момента. Той е много близък с Бойко Борисов и очевидно се ползва с разнообразни протекции от властта, които му носят реки от пари.

Като пазарен бизнесмен - да разработи продукт и да продаде нещо, никой нищо не е чувал за него. Всичкото му богатство са приватизации, концесии и договори с държавата. Т.е. типичният "държавно отгледан капиталист".

"Е, щом държавата дава и на него, и на пенсионера, защо толкова голяма разлика", пита президентът?

ГН

http://www.gudelnews.com/2017/10/blog-post_860.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!