Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Заради В.Николев ГЕРБ се отрече от А.Тодоров

Нинова: Категорично осъждаме поредния случай на цензура и заплахи към български журналисти 

Заради Виктор Николаев, ГЕРБ се отрече от депутата си Антон Тодоров, който заплаши водещия на Нова с уволнение нееднократно в собственото му предаване. Публикуваме декларацията с уточнението, че само преди година шефката на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова си позволи подобен тон към сутрешния блок на бТВ, което явно днес не помни: "ПП ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. По повод днешното участие на народния представител Антон Тодоров в Нова телевизия и изказаните от него тези, от ГЕРБ заявяваме:

Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси.

За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори.

Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение".

http://19min.bg/news/8/93163.html#93163

Нинова към журналистите: Ние сме на страната на истината

Категорично осъждаме поредния случай на цензура и заплахи към български журналисти от Политическа партия ГЕРБ, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в съобщение до медиите.

 "Преди дни такава беше отправена към Сашо Диков. Вчера - към Елена Йончева. Днес - към Виктор Николаев. Никакво оправдание, че става дума за лично мнение на един депутат, не може да изтрие факта, че Антон Тодоров изразява тези позиции не само в телевизиите, но и от парламентарната трибуна под благосклонния поглед на ръководството на партия ГЕРБ, на председателя на парламента и поощряван с мълчанието на министър-председателя Борисов. Това не е прецедент, а начин на мислене на управляващите: или ще мълчите, или ще минем през вас, ще ви уволним, ще ви смачкаме. Уважаеми журналисти, не мълчете. Показвайте обективната картина в страната. Ние сме на ваша страна и на страната на истината", добави още Нинова.

http://19min.bg/news/8/93179.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!