Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕС ни реже €5 млрд., защото от 2009 Бойко не е направил нищо по железниците...

България е заплашена от нова наказателна процедура. Европейската комисия настоява страната ни да осигури безопасен железопътен транспорт. За целта имаме два месеца да приведем всички национални правила в съответствие със законодателството на Европа.

Комисията чака ГЕРБ да стори това от 2009 г., като непрекъснато отлага. Вече търпението им е изчерпано.

За 2 месеца не може да се направи нищо, реално става дума за проекти, които се изпълняват години. А Бойко не може да се справи дори с представители на една обществена група, които причакват влаковете и хвърлят камъни по тях. За каква безопасност говорим, като при 80 км/ч подобен камък може да е смъртоносен, особено за машинистите, които са в предната част на влака.

Налагането на санкциите означава незабавна загуба на милиарди, тъй като железопътният транспорт е една от областите, където ЕС дава най-много пари. Загубите по всички програми могат да достигнат 5 милиарда евро.

А в бъдеще те ще са още по-големи, защото в следващите периоди се предвижда още по-голям дял от бюджета на общността да отива за влакове, с цел борба с климатичните промени.

Тези влакове обаче явно ще са извън България на Бойко Борисов...

ГН

http://www.gudelnews.com/2017/10/5-2009.html 

Борисов: Огромни инвестиции идват в България, завод след завод се строи! Няма по-добри от нас!

Eвpocтaт: Бългapия e чeтвъpтa в EC пo pъcт нa иĸoнoмиĸaтa

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!