Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вигенин: Да се търси отговорност за провала за ЕАЛ

България не направи достатъчно, за да влезе сериозно в състезанието за седалище на Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ - ЕМА).
Трябва да се потърси отговорност от хората, подготвяли българската кандидатура за домакинство на агенцията. Това каза по БНР Кристиан Вигенин - председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание.

Българската кандидатура за домакинство на Европейската агенция по лекарствата е с най-ниска оценка – това показва вътрешно проучване в самата агенция, изпратено до ЕК и оповестено вчера.

София не получава одобрението за домакин на EMA >>

Според изготвения доклад нашата кандидатура покрива само 2 от 30-те критерия - разполагаме с достатъчно офиси, а и служителите биха имали добър достъп до медицинска грижа и социална сигурност за децата и семействата си.

Сред слабите оценки, които София получава, са невъзможност да се осигури безжичен интернет за служителите на агенцията и ненадежден обществен транспорт от предложеното седалище в „София Тех Парк“ до летището. В офертата ни липсвала и информация за жилищата в близост.

90% от кадрите напускат, ако ЕАЛ се премести в София >>

Още второто правителство на г-н Борисов подходи несериозно към тази тема, а когато сегашното правителство встъпи в длъжност, изчака до последния момента, за да изпрати формална кандидатура от четири страници, която беше пълна и с правописни грешки на английски, коментира Вигенин.

При такъв подход няма как на нашата кандидатура да се гледа сериозно. След това се позамаза положението, но първото впечатление също е важно, добави той.

В тази битка влязохме абсолютно неподготвени и на олимпийския принцип, изглежда – просто, ей така, за да участваме. То това го показа самото кандидатстване в последния момент с тия четири, бих ги нарекъл нещастни страници, които поне да бяха минали през човек, който говори добре английски…, заключи Кристиан Вигенин.

http://dnes.dir.bg/news/kristian-vigenin-kabinet-borisov-3-evropeyskata-agentzia-lekarstvata-26434112?nt=9 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!