Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жельо Бойчев: В централата на БСП получихме над 70 сигнала за шуробаджанащина! (ВИДЕО)

Даваме тази пресконференция днес провокирани от призива на г-н Борисов, който каза, че искат да бъдат изяснени всички подобни случаи, каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“

През последните дни в централата на БСП получихме над 70 сигнала от цялата страна за груби нарушения и шуробаджанащина. Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев на брифинг в Народното събрание, предаде „Фокус".
 
Бойчев уточни, че сигналите са и за кадруване, разпределяне на общински средства и обществени поръчки.
 
„Даваме тази пресконференция днес провокирани от призива на г-н Борисов, който каза, че искат да бъдат изяснени всички подобни случаи“, каза Жельо Бойчев.
 
В Габрово с пълна сила работи моделът "Батко и братко", каза още Бойчев, цитиран от Новини.бг.
 
Темата за модела „батко и братко“ в Габрово продължи народният представител от града Кристина Сидорова. Тя показа схема, която илюстрира назначения на брата на Томислав Дончев - Момчил Дончев.

По думите й Момчил Дончев е назначен за управител на общинско звено „Озеленяване“. Сидорова посочи, че той е назначен без конкурс и без критерии.

„Братът на Цветомир Михов от ГЕРБ от година и половина не работи в габровската болница, но това не му пречи да бъде част от Съвета на директорите. Кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова са председател на ОИК и РИК в Габрово, а съпругът й е юрисконсулт на Здравната каса“, коментира тя. Сидорова посочи, че сестрата на заместник-кметът на Община Габрово е началник отдел в звено „Проекти и икономическо развитие“.

„Следващата връзка - същият Цветомир Михов, който е областен координатор на ГЕРБ. Неговата фирма изпълнява всички поръчки. Съученичка на жена му е назначена за областен управител на Габрово, а нейният съпруг е директор на ОДМВР – Габрово. Свекърът на областната управителка е общински съветник от ГЕРБ“, каза тя. Сидорова обърна внимание, че общински съветници от ГЕРБ също заемат определени длъжности.

След това думата взе депутатът Стоян Мирчев, избран от Силистра.
Заради разкрита схема в дунавския град общински съветник от ГЕРБ се е обадил на лидера на БСП в общината с думите: „До два месеца ще те затрия, боклук такъв“, каза Стоян Мирчев. И припомни, че вчера по национална телевизия е разкрил схема на шуробаджанащина в община Силистра, председателят на Областния съвет на БСП – Силистра е бил заплашван от ГЕРБ.

Мирчев поясни, че става въпрос за общинския съветник Ганчо Маринов, назначил сина си в община Силистра и снаха си като служител на общинска фирма. По думите му той се е обадил и буквално е казал на председателя на БСП – Силистра: "До два месеца ще те затрия, боклук такъв".

„Председателят на общинският съвет Мария Димитрова също се е обадила на нашия председател г-н Кирилов и също го заплашила по телефона. Тя е назначила мъжа си за обществен възпитател в община Силистра. Няма да изброявам другите хора“, продължи Мирчев.

http://epicenter.bg/article/Zhelyo-Boychev--V-tsentralata-na-BSP-poluchihme-nad-70-signala-shurobadzhanashtina-/137789/2/48

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!