Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кметът на Хасково отказа да подаде оставка: Оставам кмет, не бягам от... отговорност

Кметът на Хасково Добри Беливанов отхвърли призива на премиера Бойко Борисов да подаде оставка заради скандала "Кумгейт".
"Моралното е кметът на Хасково да си подаде оставката и да се направят нови избори там. Това е демокрацията и най-прекрасният начин човек да си изчисти името", каза министър-председателят.

Беливанов обаче отвърна чрез медиите:

„Това е политическо решение на лидера. Той не може да взема страна, но аз съм избран от хората, от Хасково, и то с доста сериозно мнозинство, така че съм длъжен да си изпълня ангажимента към Хасково и имам намерени да ги го изпълня.  Оставам кмет, не бягам от отговорност”, подчерта то.

Кметът каза, че е огорчен от ГЕРБ, че снеха доверието си от него, но няма намерение да напуска партията. Ако все пак от там го изключат, ще уважи решението им.

"Аз съм от партия ГЕРБ, не съм изключен, член на ГЕРБ съм. Аз съм в тази партия, заради г-н Борисов, но Хасково ме избра", каза Беливанов.

Той обаче призна, че ще му е трудно да работи с групата на ГЕРБ в Общинския съвет, тъй като и сега много от тях го обвинявали, че не ходи на работа и че не работи за благото на града.

Добри Беливанов добави, че до края на седмицата ще излязат конкурсите в общината, с които ще бъдат избрани нови зам.-кметове. Досегашните, без един, подадоха оставки заради обвиненията на БСП, че са назначени незаконно по настояване на областния координатор на ГЕРБ и депутат Делян Добрев.

"Искам да бъдат прозрачни, тука да работят хора, които да милеят за Хасково", зарече се кметът.

http://dnes.dir.bg/news/ostavka-kmet-haskovo-26431751?nt=10 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!