Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът: Оставките на депутати и кметове са авариен изход, който вече не работи

"Пред камерите Борисов подава ръка и има моята ръка, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават да безчинстват, заяви Радев

Премиерът пред камерите подава ръка и има моята ръка, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават да безчинстват“.
 
Това каза президентът Румен Радев на летище „София“. Той занимава на 3-дневно посещение в Полша, заедно с предстатвители на българския бизнес.
 
„Оценявам усилията на премиера Бойко Борисов да поддържа диалог в момент, в който неговата партия води институционална и медийна война срещу президентството“, заяви той.

„Трябва да е ясно, че не може да има разбирателство в името на корупционния комфорт на управляващите, които и да са те“, коментира президентът.

„Оставките на депутати, кметове, общински съветници са авариен изход, който до скоро потушаваше проблемите, но вече не работи“, посочи Румен Радев.

„Трябва дълбоко и сериозно разследване от независим разследващ орган, който да стигне до дъното на схемите и моделите“, допълни той. „В цялата тази ситуация парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание, по-скоро се използва като трибунал срещу президента“, каза още държавният глава.

"Оценявам усилията на премиера Борисов да поддържа диалога в момент, в който неговата партия води институционална и медийна война срещу президентството. Премиерът пред камерите подава ръка над масата и има моята ръка. Но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават да безчинстват.Трябва да се ясно едно - не може да има разбирателство в името на корупционния комфорт на управляващите, които и да са те". Това заяви президентът Румен Радев на летище „София“. Той замина на три-дневно посещение в Полша, заедно с предстатвители на българския бизнес
"Оставките на депутати, на кметове, на общински съветници са авариен изход, който доскоро потушаваше проблемите. Този изход вече не работи, трябва дълбоко сериозно разследване, и то от независим разследващ орган, който да стигне до дъното на схемите и на моделите", посочи държавният глава. И допълни: "Освен това, в цялата тази ситуация и парламентът не контролира правителството, каквото е неговото призвание, по-скоро се използва като трибунал срещу президента, това е недопустимо", посочи държавният глава.

На въпрос, как може да се потуши напрежението между Вас и управляващите, президентът отговори: "Аз вече казах как виждам нещата и какви са моите условия".

"Днес върнах предложението на новия ВСС, който е носител на нова легитимност. Очакваме неговото предложение, съобразено с всички законови процедури и моралните очаквани на обществото", съобщи държавният глава. "Имам такова право. Има си законови процедури, които казват детайлно как трябва да бъде извършен този избор".

В отговор на въпроса - Ще правите ли партия?, Радев се разсмя: "Това е смешно! Моля ви не ме занимавайте"

Помолен да ковентира думите на посланика на САЩ, които каза в ефир, че „българският екип трябва да внимава с избора на изтребител”, държавният глава посочи: "Не приемам посланици да се бъркат в работата на българските институции, ако някой са свикнали да го правят, ще трябва да се отучат".

http://epicenter.bg/article/Prezidentat--Ostavkite-na-deputati-i-kmetove-sa-avarien-izhod--koyto-veche-ne-raboti/137717/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!