Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов НАГЛО: „КУМГЕЙТ“ Не Съществува! В ГЕРБ ВСИЧКИ СМЕ РОДНИНИ! Връщам Добрев във Властта!

Не че Skandalno.net за пореден път позна, както масово писаха по форумите наши читатели. Не! Skandalno.net не гадае, а просто знае: Онова, което написахме вчера за „Кумгейт“, оставката на Борисовия пудел Делян Добрев и отдавна отработения престъпен начин на действие на гербаджийския Вожд Борисов в такива екстремни ситуации, се оказа 100 %-ова истина. Въпросната статия можете да прочетете: ТУК!

И о, чудеса, днес, най-накрая, в сагата на „КУМЕЦА“ Делян Добрев, се включи с „програмно“ слово и самия Винету. Както се очакваше, Бойко Борисов най-напред се нахвърли с мъгляви, но силно агресивни фрази срещу БСП, като се опита да внуши, че БСП е най-лошата партия на света. А ГЕРБ, съвсем естествено- най-добрата.

И точно затова не му вярва вече никой от гражданите на България. Вместо да каже нещо конкретно за престъпните и нагли действия на един от висшите си герберски слуги – бивш министър, сега областен координатор на Хасково – който се опита да превърне един български град в лична империя… Вместо това и противно на всякаква логика, Борисов скочи и обвини опозицията. Но кой ти търси логика в приказките и действията на Борисов?

Нека го попитаме тогава: Опозицията ли накара „кумеца“Добрев да назначи всичките си роднини, съдружници и съученици на възлови места в Община Хасково и по този начин да им даде възможност да се разпореждат със 140 милиона евро държавни пари и да ги крадат?

Вместо да предаде веднага Добрев на прокуратурата и съда за това, че сам се е въвлякъл в недопустим конфликт на интереси, Премиерът наш на пресконференция в Евксиноград, държа реч за „лошата“ опозиция, която не давала на ГЕРБ да си върши работата?!

Вместо веднага да сезира главния прокурор да се заеме с изясняване на това къде са отишли въпросните 140 милиона евро държавни пари, налети в Община Хасково, Борисов бърбори за ГЕРБ, която била „неопетнена“ партия. А висшите герберски служители съответно също били „неопетними“. И „безгрешни“, дори когато очевидно са затънали до ушите в кацата с… меда.

Но да се върнем на пресконференцията на Бащицата от днес: След тирадата за „лошата“ опозиция, Борисов веднага се зае да хвали своя послушник Добрев, който бил голям… ама много голям „специалист“ в областта си. Макар че цяла България вече научи в какво наистина е специалист Делянчо: В блокирането на проекти като АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“, във фалирането на българската енергетика, докато беше енергиен министър… Както и в назначаването на братовчедките и кумиците си на високи постове в родния му Хасково. И то постове, които боравят със стотици милиони евро.

И точно както ние от Skandalno.net писахме вчера, без да знаем какво ще каже Борисов днес, Вождът на герберите се изцепи: „Ние сме длъжни да покажем, че оставката е и морален акт. Нали си спомняте, че и аз съм го правил“, продължи да каканиже той.

Значи според Гуруто на ГЕРБ, Добрев трябвало да си подаде оставката не защото грубо е нарушил законите и морала в страната. Неее… Делянчо трябва да си подаде оставката, защото това било морален акт?! Но какъв морален акт изисква Борисов от Делян Добрев – човекът, който с години се е разпореждал като дерибей в Хасково и грубо, и всекидневно е нарушавал същия този морал, за който така прочувствено говори неговия шеф?!

Няма логика, но за Борисов няма и значение дали Добрев е нарушил всякакви морални норми. Важното било сега партията му да покаже на хората КАКВО ЗНАЧИ МОРАЛ?! И как ще го покаже, според Борисов? Ето как: Като се видело дали партията изпълнява обещанията си от 2009 г. да не прави роднински назначения във властта?! И ако все пак се случи, роднините да се уволнят.

Значи партия ГЕРБ дала обещание да не назначава роднини в управлението. Но на висшите ръководни кадри на същата тази партия изобщо не им пука за тези „обещания“. И си ги нарушават както им падне. За което получават само „морален“ укор от своя партиен шеф. Ето това е управлението на ГЕРБ, което хората нарекоха „управлението на суджука“.

След тези си излияния на пресконференцията, досущ като един бележит лингвист, Борисов започна да разяснява на „простите“ българи какво означавала думата „кум“?! В ГЕРБ тя отдавна била изгубила смисъла си, защото много често се случвало герберите да се женят помежду си и с приятелите си. „Какво да правиш?! Млади хора – женят се!“ И така, по „естествен“ път, всички гербаджии ставали роднини. И трябвало да работят някъде. Затова всичките участвали в управлението, разясни вещо Борисов.

Те ти куме, Спасов ден!? Значи ако искаш да влезеш вуправлението, трябва да си търсиш булка – герберка. Или мъж – гербер. А още по-добре е и булката, и жениха да са гербери. Така семейното се слива с партийното начало. Не ли?

Какво повече да кажем, след като самият премиер и партиен шеф твърди, че гербаджиите се обичали и затова ставали роднини. Затова било изтъркано да се търси някаква роднинска връзка във властта. Защото така или иначе в ГЕРБ всички били кумове, кумици и брат*чеди.

На всичкото отгоре, Делян Добрев можело да стане и кмет на Хасково. Като награда за това, че „доблестно“ и „морално“ си хвърлил оставката.

Нооо… оказва се, неговите съпартийци в парламента не били толкоз доблестни и морални. И не му приеха оставката. Два пъти гласуваха. И двата пъти го оставиха депутат. Въпреки че освен моралния закон, Добрев е нарушил и Закона за конфликт на интереси.

Но кой ли ти гледа в ГЕРБ законите! То май отдавна всички в тази партия се чувстват над закона! И ще продължават да са над законите и над морала. Докато им позволяваме. Ако съдим по обществения нихилизъм – завинаги!

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!