Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мумии, извънземни и живи мъртви завладяха парламента

Славчо Велков заяви, че дава 10 000 лева награда на „извънземното"

Мумии, извънземни, живи мъртви и ласки в казармата с гащи или без. Това бяха част от тезите и епитетите, около които се завъртя днешният дебат за прекратяване на процедурата за избор на председател, заместник-председател, секретар и членове на Комисията по досиетата, пише  БГНЕС.

Процедурата за избор на нов състав на комисията бе спряна по решение на ГЕРБ, които настояха да има обществена дискусия за новите попълнения. Това ядоса Славчо Велков от БСП, който заяви, че управляващите лишавали обществото от „уникалната възможност начело на комисията да е мумия, същество от друг свят, извънземен. Това е втората деноминация в България“, подчерта, визирайки предложението на ГЕРБ за шеф на комисията Антон Тодоров. Тодоров от своя страна се защити и посочи, че Комисията щяла да спечели от неговото председателство и подчерта, че БСП нямали чувство за хумор. В следващия момент Антон Тодоров размаха от трибуната черно-бяла снимка на тогавашния агент Пеев или днешният Славчо Велков. Тодоров извади документи от досието му, за да обяви, че е изгонен от ДС заради необузданост на нервите и неизпълнение на заповед.

Славчо Велков от своя страна заяви, че дава 10 000 лева награда на „извънземното” ако извади досието му, а не картонче. Обеща и да напусне парламента. Тази комисия ще има божествен характер, смята социалистът. Притеснен съм от партийната кондиция на ГЕРБ – първо бламираха лидера си Бойко Борисов, а сега свой кандидат за Комисията по досиетата, посочи по време на дебата Александър Симов от БСП. Той поясни, че Цветан Цветанов е казал, че Антон Тодоров е изключителна личност, аналитик и пунктуалист. „Какво се случва сега? Наистина не разбирам. Не ми е ясно каква е политическата причина за това. Единственото обяснение е, че ГЕРБ вече са се разцепили на няколко лъча и всеки прави, каквото си иска“, заяви Симов, който си е сбъркал професията. Вожеше да пише фентъзи или сценарии за филми на ужасите

 „Имаме кандидат, който се самообяви за холивудско чудовище, тъй като мумията нека да припомним, винаги я убиват накрая. Тя винаги се разпада на прах, но това е холивудско чудовище. Сега говорим за мумии, премиерът говори за късане на месо, почвам да се чудя ГЕРБ партия ли е или е епизод от сериала „Живите мъртви“, запита от трибуната Симов.

Умрели сте вие като мумии, погледнете на какво приличате, отвърна му Антон Тодоров. „Защо се отказаха от номинацията. Никой не ме е заточил там", поясни Тодоров. Той призова БСП да си уточнят опорните точки с президента като го нарече Румен „Грипен-а“ Радев. „Истината е следната. Аз поисках от Борисов и Цветанов да оглавя тази комисия. Да, мечта ми е“, призна Антон Тодоров. Тодоров припомни агентурното минало на Велков и обяви: „това личице – то не е антитерорист. Антитерористите, ако хванат, ще го обичат през гащите, ако ме разбира какво му казвам.” Председателстващият заседанието Цвета Караянчева взе думата на колегата си от ГЕРБ с думите: налага се да Ви озаптя”.

Последва отговор от страна на Славчо Велков към Антон Тодоров – „ колкото до заигравките, цитирам го, през гащите – той е служил в строително поделение – трудовак в Герман. Там без гащи ги преминаваха, г-н Тодоров“, каза още Велков От БСП поискаха да бъде наложено най-тежко наказание за депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, като отстраняване от днешното и следващото пленарно заседание, но Тодоров се размина само със забележка от страна на председателстващата Караянчева, пише БГНЕС

http://www.faktor.bg/bg/articles/mumii-izvanzemni-i-zhivi-martvi-zavladyaha-parlamentga 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!