Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руският политик Вл. Милов за Фрог: Стабилността на Путин е в това, че не се движим

Путин и другарите около него не искат децентрализация. Те са монополизирали паричните потоци в страната. Стабилността на Путин е в това, че не се движим. Това каза за Фрог опозиционният руски политик и експерт Владимир Милов.

През 70-те години тези хора около Путин са били скромни бизнесмени, а сега са милиардери, поясни той.

Ние искаме да създадем открита, конкурираща се Русия - в икономически и политически план, посочи голямата цел на опозицията Милов. Не искаме монопол и корупция при раздаване на обществените поръчки, допълни той.

Само 10-15 % от руснаците подкрепят Путин, на мнозинството не се харесва икномическата му политика. Вече се вдигат и регионите - Мурманск, Архангелск и други големи градове, посочи той.

Ако не бяха убили Немцов, демократите сега щяха да са в държавната Дума. Нямаше да ги има санкциите срещу Русия. Зад убийството на Немцов стоят руските спецслужби, посочи политикът.

Стабилността на Русия е в това, че не се движим, припомни руската шега Милов. Стабилно ли е, че 70 на сто от руското население харчи парите си само за храна?

Путин се бои от конкуренция на изборите. Страх го е от нас - категоричен бе политикът. Но в Русия вече има голям глад за промяна, допълни той. 

Владимир Милов отговори и на въпрос дали Газпром е опасен за България. Според него проблем за България е газовата инфраструктура. Необходима е по-голяма конкуренция и тогава Газпром няма да е толкова страшен и такъв монополист. И няма да има такъв геополитически проблем в Югоизточна Европа, смята експертът. 

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!