Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов поиска от кмета на Хасково да си подаде оставката

За БСП властта винаги е била власт и пари, затова съдят по себе си. Делян Добрев винаги е бил безспорен професионалист и авторитет в града си. Затова и реакцията на партията е нормална. Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция по повод очакваното гласуване на оставката на Делян Добрев като депутат днес.
"Оставката е морален акт. Така и хората могат да оценят и преценят качествата на един човек. Отдавна значението на кумът не е това, което е било в миналото. БСП добре умее да подбира изрази и спазват тактиката, че най-добрият начин да унищожиш един човек е да представяш внимателно подбрани истини", заяви Борисов.
 
"Инатът на кмета да не си отива, заедно с Делян Добрев, не го разбирам. Това си е негово право", възмути се още Борисов. По думите му моралното е кмета на Хасково Добри Беливанов да си подаде оставката и да има нови избори в града. Той не пожела да коментира вероятността Делян Добрев да се кандидатира за кмет.  

"Ще събера изпълнителната комисия на ГЕРБ и ако има някакви други такива случаи, да се изчистят. Защото има и обратни примери - жената на финансовият министър преди него е във финансово министерство и той я уволни. Аз лично помолих да не назначават сестра ми като шеф на общинска болница", обясни Борисов.

"До този момент с президента Румен Радев имаме прекрасен диалог.  Президентът Радев може да ме държи отговорен, ако мой министър или аз сме говорили по начин, който уронва неговия престиж или престижа на институцията. България е парламентарна република. Парламентът има свой живот и всеки ден там е битка. Всеки глас е важен всеки ден", каза още Борисов. 

https://frognews.bg/novini/borisov-poiska-kmeta-haskovo-podade-ostavkata.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!