Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Корнелия Нинова: Цялото държавно управление е обхванато от един октопод!

Когато ГЕРБ управляват си водят роднините в държавни фирми. Когато БСП управляватq съпругът ми напуска всички държавни позиции

Цялото държавно управление е обхванато от един октопод!

Това заяви лидерът на Корнелия Нинова в студиото на "Здравей България".

В отговор на питането на Цвета Караянчева, къде работи съпругът ѝ, Нинова отговори, че той работи в "Лукойл", която е частна фирма. 

Преди години  той е работил в митниците, но ги е напуснал, когато тя влиза в политиката. Разликата между мен и ГЕРБ е, че моят съпруг работи в частна фирма, а техните роднини в държавни.

"Много добре вдигната топка, която няма как да забия. Съпругът ми работи в "Лукойл".

Искам да кажа няколко принципни неща. Когато ГЕРБ управляват, си водят роднините в държавни фирми. Когато БСП управляват, съпругът ми напуска всички държавни позиции. Когато Станишев бе на власт, той напусна митниците, когато Орешарски управлява, напусна дружеството OPI. Това е принцип в нашето семейство и аз му благодаря за това", посочи Нинова.

Що се отнася за конфликта на интереси тя посочи, че за периода е имало 9 закона, а тя се е въздържала умишлено от гласуване в 8 от тях. Един път съм гласувала, защото се освобождава от акциз газта за хората и няма как да не гласувам. Искам г-жа Караянчева или ГЕРБ да ми покажат един политик, който роднина му работи някъде не внася обществена поръчка, а внася предложение да бъде разследвана фирмата. Човекът, който внесе предложение за разследване по скандала с горивата и "Лукойл" в парламента, бях аз", каза лидерът на БСП. Никога "Лукойл" не е финансирала моя кампания или на БСП. 

Ще гласуваме за оставката на Делян Добрев, съобщи Нинова.  Тя посочи, че думите на Йончева, че Добрев трябва да остане в парламента, са изява на лично мнение и това не е позиция на партията.

"Ние се борим срещу модел. Има един голям октопод в държавата", каза Нинова.

По повод новите обвинения на Румен Овчаров, Нинова разказа: "Разговарях с него и той заяви, че няма нищо ново в тези обвинения, те са стари, сега просто ги използват".

"Депутатът Ненков, за когото вчера се говори, шефът и роднинските зависимости в "Булгартрансгаз" са друга схема на октопода", посочи тя.

"Възможно е да са специалисти, но трябва да са проведени конкурси, а в Хасково не са проведени такива. Второ, от морална гледна точка не е редно", посочи Нинова. 

http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova-/137663/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!