Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Емил Кошлуков: За съжаление, нивото на Радев стана много ниско. Войната започна много преди това

Този език на президента не му прави чест. Българските президенти са имали проблеми. Желю Желев – с Боянските ливади, Петър Стоянов – с „Иване, кажи си“. Но това с „озаптяването на беквокалите“ – не е тонът. В случая имаме няколко факти, които за Радев говорят много зле. Решението за грипените беше взето от неговото служебно правителство. Това заяви пред Би Ти Ви журналистът и анализатор Емил Кашлуков.

„Радев се опита да навлезе и в тази територия и преди. Но според мен тук става дума повече за ревност. Радев няма международна политика… Малко работата става като Първанов втория мандат – пет пъти ходи в Азербайджан. Бойко говори с президента Ердоган, Борисов говори с президента Макрон. Борисов в последните години започва да прави много силни международни дейности. Стъпките му са добри. Европредседателството – Радев няма нито една инициатива. А той е президент. Черноморски регион, Дунавско сътрудничество – все президентски инициативи. Къде е Радев?“, коментира Кошлуков.

Той отбеляза, че близо президентът Радев няма една ярка външнополитическа инициатива.

„Президентът е държавният глава. Депутатите са 240. Там винаги ще има малограмотни, невъзпитани, около 10% примерно. Но президентът… Желев се е карал с властта, която той е довел. И я свали в битка. Петър Стоянов, Първанов имаха своите изяви. За съжаление, нивото на Радев стана много ниско. Войната започна много преди това. Радев на първия тур – когато се мериха гласовете, той имаше 970 000 гласа, Борисов имаше близо 200 000 повече. Това е сериозна преднина“, коментира Кошлуков. „Аз очаквам президентството да върши работа! За 8-10 месеца той не върши нищо. Няма президентска инициатива“, категорично повтори Емил Кошлуков.

http://bgjournal.info/emil-koshlukov-za-sazhalenie-nivoto-na-radev-stana-mnogo-nisko-voynata-zapotchna-mnogo-predi-tova/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!