Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Христо Стоичков иска оставки в Испания, обвинява вицепремиер във франкизъм

Дядото на вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария е бил франкист, баща ѝ е бил франкист, тя също е франкистка. Децата й са франкисти

Христо Стоичков коментира с остър тон размириците в Каталуня по повод референдума за независимост. Камата, който е една от знаковите фигури на футболния Барселона,  осъди политическите и полицейските действия на испанския кабинет по "Унивисион", мексиканската телевизия, за която работи като коментатор. Той се появи на екран с лента с каталунското знаме на дясната ръка.

“Хората от Каталуня отидоха да гласуват. Без значение дали референдумът ще бъде легитимен, или не, те имаха право да гласуват. Няма извинение това, че беше заповядано да бъдат бити хората, мъже, жени, деца, баби. Европейската общност трябва да действа с твърда ръка на това, което се случи”, заяви Камата.

 “Дядото на вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария е бил франкист, баща ѝ е бил франкист, тя също е франкистка. Децата й са франкисти. Тази заповядва това, което всички трябва да правим в Испания. Моля Ви, подайте си оставката. Нямате право да заповядвате хората да бъдат бити. В какъв свят живеем в Испания? Това е голям срам”, коментира безпардонно Стоичков.

http://www.faktor.bg/bg/articles/hristo-stoichkov-iska-ostavki-v-ispaniya-obvinyava-vav-frankizam 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!