Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Караянчева към Нинова: Вярно ли е, че съпругът ви работи в „Лукойл“?

"Вярно ли е, че съпругът на Корнелия Нинова работи в „Лукойл“ и че фирмата е спонсорирала кампания на БСП? Това каза заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Цвета Караянчева по време на брифинг в Народното събрание.
 
„След разразилата се днес полемика, имам да задам няколко въпроса. Първо, това ли са „беквокалите“ на президента. Второ, това ли е битката, която президентът отваря срещу ГЕРБ и ако е така, е редно да зададем няколко въпроса на човека, който е стратег и идеолог на тази битка – г-жа Корнелия Нинова“, коментира Караянчева.
 
Тя попита къде работи съпругът на Корнелия Нинова и дали е вярно, че работи в „Лукойл“. „На каква позиция е? Каква заплата получава? В конфликт на интереси ли е г-жа Корнелия Нинова?“, попита Караянчева.

Тя попита още дали „Лукойл“ е спонсорирала кампания на Корнелия Нинова и на БСП. Караянчева заяви, че очаква отговор от лидера на БСП.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков отговори на БСП по повод днешните им обвинения на социалистите за роднински назначения и в държавната компания „Булгартрансгаз“ ЕАД. „Темата за моето семейство е от 11 години. Много време ми отне да докажа с работата си какво умея и на какво съм способен“, каза той.

„За родителите си мога да кажа, че много се гордея с тях. Те са преминали по цялата йерархия в секторите, в които работят. Що се отнася до моята съпруга - тя е един изключителен професионалист“, заяви депутатът от ГЕРБ.

ГЕРБ разказа професионалната биография на Пламена Ненкова до днешната й позиция в „Булгартрансгаз“ ЕАД. „Това ли е въпросната война, за която говори вчера Румен Радев?, попита Александър Ненков. И допълни: „Не искам да слизат на нивото на БСП“.

По - рано днес от БСП разкриха нов „Кумгейт“ в енергетиката. Депутатът Валери Жалбянов съобщи, че изпълнителният директор Георги Гегов е съпруг на депутата от ГЕРБ Теодора Георгиева, а двамата заедно кумували на депутата от управляващата партия Александър Ненков и съпругата му Пламена Ненкова.

"Пламена Ненкова пък е служител в "Булгартрансгаз" и е подчинена на своя кум. Това е реален конфликт на интереси", обясни депутатът от БСП Иван Иванов. Новият "кумгейт" стига и до парламента, тъй като майката на Ненков – Юлия Ненкова, е председател на Комисията за защита на конкуренцията, а баща му – Румен Ненков е конституционен съдия.

Делян Добрев: Ако това е войната, аз съм първата жертва

"Ако това е войната, аз съм първата жертва. Успяха да ме окепазят. Преди половин час си подадох молбата за напускане на Народното събрание. Благодаря на всички. Тази подкрепа, която видях през последните дни, е оценка за моята работа. Приканвам Елена Йончева през следващите 24 часа да извади имена, фирми, икономически групировки и да докаже кой какви пари е взимал, или да ми се извини. Нейните нападки минаха всякаква морална граница. Това не означава, че няма да я съдя", коментира от своя страна Делян Добрев.

"В моята история имаше добре скалъпени малки истини, които да изглеждат пред зрителите по един ужасен начин. Тази тяхна атака нищо чудно да цели да се прикрият други неща, които се случват в държавата в момента. Например новите обвинения, които бяха повдигнати срещу Румен Овчаров и то за Бобов дол, на чиято комисия аз бях председател. Всички знаят какви са зависимостите между Румен Овчаров и Корнелия Нинова. Някои колеги казват, че Румен Овчаров е гърбът на Корнелия Нинова", каза още Добрев.

http://epicenter.bg/article/Karayancheva-kam-Ninova--Vyarno-li-e--che-saprugat-vi-raboti-v--Lukoyl-/137630/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!