Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гергов: БСП да се бори с демографската криза като Путин. Руснаците спряха демографската криза. Значи може!

Лидерът на БСП в Пловдив Георги Гергов заяви, че партията е слаба в борбата с демографската криза и трябва да вземе пример от руския президент Владимир Путин.
"БСП трябва да се определи каква партия е - на народа, на трудещите се или някаква друга. Не виждам обаче никакво намерение в ръководството за идеологически разговор", каза червеният бизнесмен пред социалистите от пловдивския район "Източен", съобщи в. "24 часа".

Според него проблемът на партията е социалната й политика, насочена към справяне с демографската катастрофа у нас.

"Имаме 2 милиона пенсионери, 1 300 000 деца, 700 000 студенти, 500 000 чиновници и 1.5 млн. работещи. Това е картината", каза още Гергов.

Според него тъжната картина е резултатът от 27-годишния преход, в който човешкият ресурс на страната е бил източен.

"В Москва ще видите, че 22-23-годишни са създали вече семейства и отглеждат потомство. Те имат осигурени възможности за безлихвени кредити, за да си купят жилище. Децата в многочленните фамилии пък са изцяло на държавна издръжка. Руснаците спряха демографската криза. Значи може!", категоричен бе той.

По думите му БСП трябва да се фокусира именно върху тази тема.

Той подчерта, че и съдебната реформа е важна, но изрази съмнения за промяна.

"С този тюрлю-гювеч по върховете и аз съм отчаян", каза областният председател на соцпартията в Пловдив.

Гергов призна, че много пъти са го питали какво прави богат и успял човек като него в БСП. Най-често са му задавали въпроса какво иска, смятайки, че личните му интереси са водещи.

"Колкото и да изглежда странно за моите другари, аз желая най-простите и човешки неща. Не искам да гледам как българинът страда, защото децата му напускат родината и родителите му мизерстват с нищожни пенсии. Това искам!", каза още Георги Гергов, който преди няколко месеца беше основно действащо лице в ЦУМ-гейт, заради което лидерът Корнелия Нинова настоя той да напусне Изпълнителното бюро на БСП.

http://dnes.dir.bg/news/bsp-putin-georgi-gergov-26426886?nt=10 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!