Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов: Румен Радев се държи като севернокорейски лидер!

Може би президентът е прочел глава четвърта от Конституцията, член 100, алинея 5-та, че може да обявява военно положение и да обявява война. Но искам да му кажа, че там е записано, че това става след решение на българския парламент. 

Така председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов отговори в Хасково на думите на президента Румен Радев, че ГЕРБ води битка срещу президентството. По-важно е президентът да се запознае с чл. 92 от Конституцията, където е записано, че той олицетворява обединението на нацията, препоръча Цветанов. Тази терминология и този въпрос съответстват ли на българския президент, който трябва да бъде обединител на нацията, попита той.

По негови думи това е поредният системен опит на президента да неглижира и да противопоставя институциите и да не зачита всички различни мнения, които излизат в публичното пространство.

Ако смятаме, че ще имаме нов севернокорейски лидер, който ще се нарича Румен Радев, аз не бих искал българският президент да бъде олицетворение на противопоставянето и разделението на нацията, посочи зам.-председателят на ГЕРБ, цитиран от БТА, пише novini.bg.

http://onovini.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!