Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Алекс Алексиев: Имамите са еничарите на Ердоган, те са опасни за България

Държавата трябва да финансира мюсюлманската общност и духовни училища у нас, убеден е експертът

Ако имаме положение, че самото Мюфтийство не знае колко са мюфтиите в България и къде са учили тези хора – това е много опасна работа. Това обяви в студиото на Би Ти Ви експертът Алекс Алексиев. 

Той е категоричен, че на имами, които не знаят  български език и не са лицензирани, трябва да им се забрани да проповядват у нас. Тези хора не само проповядват някакъв съмнителен ислям, но и шпионират за Ердоган. Това са еничарите на турския президент. Ако второто по големина вероизповедание се командва от чужденци - каква държава сме ние тогава, попита риторично експертът.

Алексиев обясни, че договорът, който е подписан между България и Турция през 1998 г. е сключен при други обстоятелства и с друга цел – Дианетът да предотвратява разпространението на радикален ислям.

А сега при Ердоган той се използва, за да се радикализират мюсюлманските общности. Защото това зависи от това, което се проповядва в джамиите. В Германия например, както и в Холандия са на път да забранят Дианета. Той работи сега не за интересите на мюсюлманите, в това числа и в България, а за турският президент.

Алекс Алексиев е категоричен, че има значение какво се изучава в българските духовни училища. Но предвид това, че Дианетът отговоря за тях, може сами да си отговорим на какво се обучават имами и защо са опасни за радикализирането на мюсюлманите. Затова държавата трябва да финансира мюсюлманската общност и духовни училища у нас, за да бъдат пресечените тези опасни тенденции. 

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/aleks-aleksiev-imamite-sa-enicharite-na-erdogan-te-sa-opasni-za-balgariya 

Главно мюфтийство няма регистър на имамите, не знае колко от тях са учили в чужбина

Главно мюфтийство няма регистър на имамите в България, не  държи сметка и колко са имамите, завършили в чужбина, нито в кои страни са получили религиозното си образувание. Това скандално разкритие направи по Би Ти Ви Джелал Фаик, главен секретар на Главно мюфтийство.

http://www.faktor.bg/bg/articles/glavno-myuftiystvo-nyama-registar-na-imamite-ne-znae-kolko-ot-tyah-sa-uchili-v-chuzhbina

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!