Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радев се ядоса за самолетите, правителството водело битка срещу него

"Аз очаквах премиерът да озапти беквокалите си в парламента, но това не се случи - те пеят все по-високо и по-фалшиво". Това каза президентът Румен Радев пред журналисти. В тон с Корнелия Нинова и БСП, той отново нападна кабинета за въоръжаването на военновъздушните сили с нови самолети. Президентът Радев участва в откриването на академичната година в Софийския университет.

"Освен това наблюдавам от всички действия на партия ГЕРБ, че или премиерът губи контрол върху партията си, или ги насърчава в битката срещу мен. Така че не виждам вече смисъл от такава среща. Решението и за самолетите и за цялостната модернизация на въоръжените сили е в ръцете на премиера, както казах негова е и отговорността", заяви президентът Румен Радев.

"Води се тази битка, макар че не смеят официално да я обявят. Считайте, че щом като я търсят - ще я получат. Това, което ме смущава повече не е тази битка, а всички процеси, които стават в страната и то на фона на предстоящото европейско председателство. Не заради това дали то ще бъде успешно или не. Считайте, че накрая ще бъдем потупани по гърба. Такава е практиката в Европа. Мен ме смущава начинът, по който гледаме на това европейско председателство и това, което искаме да извлечем от него", коментира още Радев.

http://www.faktor.bg/bg/articles/radev-napadna-premiera-gubel-kontrol-v-gerb 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!