Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турбо-ГЕРБ: Природният газ поевтинява, парното поскъпва (тайно)...

Тоталната гавра с българския народ продължава и с поредното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Тя обяви, че намалява цените на природния газ, в резултат на променени цени на петрола. Но в същото време - няма да намалява цената на парното. Което е пряко свързано с газта и винаги като тя поскъпне, незабавно коригират цената му нагоре.
Така сега едно намаление на входния продукт ще се впише като чиста печалба за "Топлофикация".
Но гаврата реално е още по-голяма. Тя е в това, че през април реално беше УВЕЛИЧЕНА цената на топлинната енергия. Това беше цинично решение след края на отоплителния сезон, когато потреблението на газ драстично пада. Т.е. тогава, когато реално "Топлофикация" ще харчи по-малко газ, незабавно и беше вдигната цената на топлинната енергия (фактически само за топла вода, без парно), сакън да не изгуби и една стотинка.

След това обаче, през есента, газта поевтинява. Но увеличението от април не се отменя. Така крайният резултат е, че през април е вдигнато парното, през лятото не е ползвано, през септември газта пада, но парното остава същото. Т.е. ако през април не беше правено нищо, сега всичко щеше да е на "нула". Но тъй като парното е вдигнато тогава, а газта е първо вдигната, после свалена, то в крайна сметка се получава пълен абсурд - при падане на цената на газта през септември, ГЕРБ ни увеличават цената на парното през октомври. Факт е, че през този отоплителен сезон, гражданите ще плащат около 15% отколкото през предния.
Бесилките са близо, аз ги виждам, без да съм ясновидец...

Г.Н.

http://www.gudelnews.com/2017/10/blog-post_36.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!