Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ВИСШИ партийци на ГЕРБ лапат стотици МИЛИОНИ! Вижте КЪДЕ са ДЪРЖАВНИТЕ пари?!

Никой не знае колко гейтове още трябва да се случат в България, за да поеме  отговорност премиерът Борисов. И най-накрая да подаде оставката си. Окончателно и безвъзвратно.

Защото гафовете МУ нямат край. И все с висши кадри на ГЕРБ. Които лично той назначава.

То не беше прословутата Румяна Желева, която се провали с гръм и трясък на изслушването за еврокомисар в Брюксел. И направи България за посмешище. На всичко отгоре ТОЙ я назначи и за външен министър в първото си правителство.

После се появи срещнатата „на ъгъла на светофара“ Ана-Мария Борисова, която лично Вождът направи здравен министър. Тя пък се изпокара с всички шефове на болници в София, заради въпиющата си некомпетентност.

В САЩ, пък, Борисов срещнал Симеон Дянков или „малката пица“, както го наричаха хората. Дянков искаше да „напляска руснаците“, но всъщност само взе парите от Здравната каса и не можа да обясни къде ги е дянал.

Но върхът на наглостта беше, когато Борисов натрапи на държавата Плевнелиев. Невероятният чужбински слугинаж на този Борисов пудел, орезили България дотолкова, че никоя уважаваща себе си държава не искаше да има вземане-даване с нас.

Закономерно гръмна и аферата „Суджук гейт“. Която тръгна, защото депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов поръчал 4 тона суджук на местен бизнесмен. И то от името на шефа си Борисов. Доколко е вярно и доколко – не, това ще се нищи в съда. Но управлението на Борисов получи ново прозвище – „управлението на суджука“.

Минала-неотминала едната афера и веднага се вклинява в общественото пространство друга далавера. Я на депутати, я на някой от Борисовите министри. Или още по-лошо – на някой от вицепремиерите.

Там напоследък се отчете и то доста зрелищно и фамозно борецът с дискотеките Валери Симеонов.

Но Борисов не си взе поука от никоя афера. И естествено вече гърми нов трилър. Този път герой е друг висш функционер на Борисов и ГЕРБ. Делян Добрев. А аферата получи името „Хасково гейт“.

Делян Добрев е счетоводител с икономическо образование. Роден е в Хасково и след кратък стаж в чужбина, където явно научава, че единственото, което трябва да защитава са трансатлантическите ценности, той веднага кацва на ръководни постове в ГЕРБ.

Затова Борисов изобщо не се впечатлява от факта, че Добрев нищо не разбира от енергетика. За него е важно, че наш Делянчо е одобрен от западните господари. И Борисов го назначава за министър на енергетиката. Защото бил „наше“ момче.

А за да станеш министър при Борисов, най-важното нещо е да слушкаш. Да слушкаш Брюксел. И да слушкаш „шеф Борисов“, разбира се.

Така, слушкайки, Добрев заедно с Борисов, удариха гъбата на изключително важните за България мега енергийни проекти като Южен поток, АЕЦ „Белене“ и Бургас – Александруполис. И нанесоха щети на държавата „в особено големи размери“. За което има отделна глава в Наказателния кодекс. Прокуратурата обаче си мълчи. Все още.

Но да не си помислите, че като слуша своите Брюкселски началници, Делян Добрев забравя за себе си?! Нищо подобно. Като оторизиран представител на премиерската партия, той назначава цялата си рода на важни партийни и финансови постове, Най-напред в община Хасково. А после и в министерския съвет.

Разбира се, тези машинации на бившия счетоводител излизат наяве. И тогава се разкрива истинското безочие на Добрев, което не познава граници. Когато няма как да отрича повече, че е в конфликт на интереси, той започва да обяснява, че неговите роднини били най-подходящите за длъжностите, на които ги назначил. Едва ли не някакъв „дрийм тийм“, отбор мечта, който да изправи Хасково на крака. И да го направи процъфтяващ град.

Шуробаджанаците, обаче, не изправят Хасково на крака. Изправят го на нокти. Защото хората са вбесени от наглото кадруване на гербаджийския слуга. И от още нещо. По думите на самия Делян Добрев, в Хасково са налети огромни суми в размер на 140 милиона евро. А с тези суми са се разпореждали назначените от Добрев негови първи братовчедки, кумове, кумици, съдружници и съученици.

При това положение самият Делян Добрев трябва да бъде разследван от органите на прокуратурата и в съдебен процес да се установи къде и за какво са отишли държавните пари. А за грубото нарушаване на Закона за установяване на конфликт на интереси, Добрев трябва да отговаря отделно пред съда.

Затова той бърза толкова много да подаде оставка. От всички постове, които досега е заемал. Уж, за да не пречи на Борисов. Но истината е, че го е страх. От съда, и от затвора.

Същият страх тресе яко и неговия шеф Борисов. Защото той не може да не е знаял какви ги върши подчиненият му представител на ГЕРБ в Хасково.

В крайна сметка се оказва, че в тази партийка на Борисов има много хора за затвора. Но първи по старшинство трябва да бъде шефът. Борисов. А след него и подчинените далавераджии. Ако наистина има правосъдие в България?!

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!