Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДБГ: ГЕРБ управлява общините като феодални владения – Новият лидер на ДБГ честити празника на Добрич със ”Слава на БКП”

Новият лидер на ДБГ честити празника на Добрич със ”Слава на БКП”

Новият лидер на ДБГ честити празника на Добрич със ”Слава на БКП”

Интересен начин да честити празника на Добрич е избрал новият лидер на ДБГ Димитър Делчев. Припомняме, че вчера той зае поста, след като бе единственият кандидат на проведения от партията конгрес.

Наследникът на Меглена Кунева в създадената от нея партия е публикувал в официалния си профил в социалната мрежа Фейсбук следния статус: 

"Честит празник на всички добричлии! Нека Добрич пребъде и да умножи тези 77 години по 77".

По-интересна е снимката, която е избрал Делчев. Фотосът е ретро, а на челно място в него изниква надпис "Слава на БКП".

ДБГ ще работи за широко обединение на демократично мислещите хора, граждански организиции и партии в страната. Целта е разбиването на монопола на ГЕРБ по места.
Това каза пред БНР новоизбраният председател на Движение "България на гражданите“ ДБГ Димитър Делчев.

"Имам предвид всички тези общини, които ГЕРБ управлява като феодални владения. Видя се какво означава “Суджукгейт“. Сега гледаме втори епизод от драмата “Хасковогейт“ или “Кунгейт“, както някои се бяха опитвали да го кръстят. Нямам никакво съмнение, че следват и други гейтове - “Стара Загора“-гейт, “Благоевград“-гейт, ако щете, Софиягейт. Това е един модел, който е възпроизведен във всяка една община в държавата", изтъкна той.

Във всяка една община знаят, че там има един човек, представител на ГЕРБ, който отговаря за схемите в общината, тоест ако ти искаш да ти се случи нещо хубаво - да назначиш някого или да усвоиш някакви пари, това е човекът, при когото трябва да отидеш, обясни Делчев.

Той подчерта, че този модел разбива конкурентноспособността и прави така, че обществените поръчки да се дават само на близки и обръчи от фирми, които ги изпълняват некачествено.

"Това е моделът, който гони младите, амбициозните хора, тези, които имат качества и данни, в чужбина и в същото време тези, които остават, остават като работещи бедни на практика.Този модел се е формирал много отдавна. Той се е формирал още преди ГЕРБ да дойде на власт. Въпросът, е че ГЕРБ дойдоха с една много силна заявка: “Ние ще променим България“. Нищо подобно! Те запазиха модела и го направиха още по-устойчив, а и нямат никакво намерение да го реформират", каза нвоизбраният лидер на ДБГ.

Всъщност България в момента си остава в 20-ти век, в тъмните години на прехода, а ние, като млада политическа формация, защото Движение “България на гражданите“ е само на 5 години, ще се опитаме да направим така, че България да влезе в 21-ви век, обеща той.

Според политика, хората разпознават партията като алтернатива, а не като бивш партньор в управлението, защото разбират, че тя се е присъединила към властта, за да не допусне управление на БСП и ДПС, а и за да прави реформи.

Нашето коалиционно споразумение, това, което беше написано- че ние трябва да постигнем дълбоки реформи в съдебната система, в икономиката, да увеличим заплатите и пенсиите през подпомагане на малкия и среден бизнес - това коалиционно споразумение се оказа само на хартия. ГЕРБ просто не го изпълняваха! Те правят същото в момента. “Патриотите“ ще завършат по безславен начин в момента, в който ГЕРБ осъзнаят, че те са прекалено къса патерица за тях, прогнозира Димитър Делчев.

Партията се готви за участие на местните избори, но, според Делчев, е вероятно да има и предсрочни парламентарни избори в недалечно бъдеще, защото това е “тактика“, която ГЕРБ използват успешно.

Според младия политик партията може да бъде част от дясно обединение: "Не виждам да имаме някакви много големи проблеми, като цяло, в демократичната общност,защото ние сме единомишленици. Гледам позициите на колегите и от “Да, България“, и от “Демократи за силна България“. Те не се различават много от нашите позиции! Тук искам много ясно да подчертая: ако ние ще правим широк анти-ГЕРБ съюз и искаме той да е силен, това трябва да стане като поставим каузата и принципите над личното его, защото през егоизъм и фалшива елитарност “Реформаторският блок“ беше разпаднат".

Делчев отличи като основни проблема за сигурността и за липсата на наказания за корупционни практики. Държавата на практика е фалирала в сектор “Сигурност“, обобщи той.

Младият политик обеща да запази от предшественика си отношението на загриженост за хората

http://dnes.dir.bg/news/dbg-kabinet-borisov-3-dimitar-delchev-26419425?nt=10 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!