Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пенсионери поискаха оставката на правителството, случи се нещо шокиращо!

Стотици  пенсионери се събраха пред храм-паметника Александър Невски да протестират срещу  социалната несправедливост в държавата.

Те възроптаха  срещу ниските си доходи и че голяма част от тях  живеят под прага на бедността.

Възрастните хора поискаха официално  сваляне на сегашното правителство, което ги излъга с обещанията си и настояха за приемането на нова концепция за увеличаване на минималната пенсия до 300 лева. Поискаха предизборните обещания да се изпълняват, а не да се замитат под черджето, след като партиите вземат властта. Пенсионерите заявиха, че чрез „площадна демокрация“ ще се борят да бъдат приети техните искания и да бъдат внесени в парламента предложенията им за регулиране на бюджета.

Започват митинги по места в различните градове, а на 15 октомври е обявен общонационален митинг в София, на който ще дойдат възрастни хора от цялата страна.

Не. Не търсете новината за митинга в придворните медии. Той просто не беше отразен и това бе поредното доказателство, че живеем в държава в пълно медийно затъмнение. Само няколко донякъде независими телевизии споменаха мимоходом, че пенсионерите се бунтуват, а придворните медии запазиха пълно мълчание.

Днес вече се окопитиха и получиха опорни точки и изскочиха със заглавия, които буквално шашнаха обществото. „Голям удар! 54 000 души чупят тавана на пенсиите, ще взимат месечно повече от 1000 лева!“ тръби БЛИЦ. Братски сайт му приглася с още по-помпозното „СКОК!“

От написаното става ясно, че 53 617 възрастни ще счупят тавана на пенсиите.

Е, не сега, а през юли след две години!

Може хората да не доживеят, могат да се променят много неща, но важното е, че след две години максималната пенсия ще достигне 500 евро! А от днес пък минималната става 200.

Максимална в България получават бивши министри, шефове на огромни фирми, олигарси, директори на сладки държавни служби и фондове, които са натрупали толкова много пари, че пенсията им идва като джобни. Получават я и миньори и хора с тежки професии, които не издържат дълго време после да й се радват.

Никъде не бе упоменато, че за сметка на тези 53 хиляди души, които ще намалеят по естествен път, близо един милион живеят с минималната пенсия, която до вчера беше 181 лева. От днес е 200, но инфлацията отдавна е изяла тези 19 лева, милостиво отпуснати от държавата, за да не й измре от глад електоратът.

Така поднесена, новината успя да настрои работещите българи срещу старите хора.

Първосигнално те реагираха в социалната мрежа и започнаха да негодуват, че работят и гледат деца и получават двойно по-малко, отколкото някакви самотни старци, които си седят вкъщи и прибират всеки месец техните осигуровки и данъци.

Целта е постигната!

Обществото се поляризира и се ядоса на „алчните“ пенсионери. То така и не бе информирано, че всичко е игра на цифри, че се поднася информация с давност две години напред.

Сега бедстващите старци ще поискат оставката на правителството на 15 октомври, но никой няма да ги подкрепи. Медиите си свършиха работата и промиха мозъците на обществото.

А нашите майки и бащи ще продължават да живеят в мизерия и да увират от глад.

И това ще тежи на съвестта на политиците и придворните журналисти.

Впрочем няма да тежи, защото политици и съвест са несъвместими понятия!

Поне в България!

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!