Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънредно! Делян Добрев напуска парламента и политиката: Аз съм смъртоносно ранен политически!

Името ми е опетнено, това не се търпи повече. Никога не съм се стремял към тази власт. Мисля, че съм направил достатъчно важни неща. На всеки един политик му идва на края на кариерата, Гордея се с това, което съм постигнал“, каза още Добрев.

Делян Добрев напуска парламента и политиката.
 
Аз съм смъртоносно ранен политически! Това заяви самият той в сутрешния брок на БиТиВи, където бе  студиото заедно с Елена Йончева. Името ми е опетнено, това не се търпи повече, заяви той и съобщи, че тази сутрин е отишъл при премиера Бойко Борисов и му е събщил, че подава оставка от всичките си постове, за да не тежи на правителството.
 
Делян Добрев и Елена Йончева влязох в остър спор заради скандала в община Хасково като не пожелаха да седнат един до друг. Депутатката на БСП за пореден път го обвини в шуробаджанащина и облагодетелстване с европари. Тя отново показа своята снимка, в която е направила схема на служителите в Хасково, които били зет, съученици и братовчеди на Добрев. В нея има и човек, на когото бившият министър е кум. "Не е незаконно. Големият закон е, че първата му братовчедка е шефка на финансова агенция. Това противоречи на Закона за конфликт на интереси", каза в студиото журналистката. Тя намеси и съпруга ѝ, като го обвини, че печели поръчки за саниране на сгради.  

"Заканват се да ме съдят, защото вадя тежки далавери. Държавата е корумпирана, не се плаша. Държавната машина е подчинена на тези хора. Не извадих данни преди година, защото не бях депутат, но като народен представител от Хасково събирах документи за общината. Добрев има бизнес отношения с кмета и зам.-кметовете", заяви Йончева, която обаче не можа да посочи доказателства, дали депутатът се е облагодетелствал финансово. Тя погледна колегата си и го попита защо е назначил роднини и приятели на ключови длъжности в Хсково? След като седна до нея Делян Добрев, тя стана и напусна студиото. 

Депутатът от ГЕРБ каза, че твърденията на колежката му са неверни и ги определи като активно мероприятие. "Йончева ще носи отговорност за своите думи там, където двете страни предявяват своите претенции. Тя няма нито едно доказателство за тях. Обикалям постоянно студията, за да обяснявам, че няма сестра, но имам зет. Абсурдно е!“, каза още депутатът от ГЕРБ.

Коментирайки твърденията за шуробаджанащина в община Хасково той каза, че „според това, което чу обществото, защото то чува казаното от Йончева и истината не може да излезе наяве, наистина явно е така“.

На свой ред Йончева каза, че първият заместник кмет е бил в едно сдружение с Добрев, което е боравило с еврофондове. Също така, вторият заместник-кмет също е усвоявал със сдружение еврофондове заедно с Добрев. Секретарката на общината пък е кума на Добрев, твърди депутатката от БСП. „Това не е проблем, че те са кумове и така нататък. Това не е незаконно, но тук става дума, засега, за морална позиция. Смятам, че един политик трябва да каже, дали това е морално или не. Но това не е големият проблем. Големият проблем е, че те заемат важни финансови постове“, каза още Йончева.

По думите ѝ, само по програмата за енергийна ефективност Добрев и ортаците му са усвоили над 100 милиона евро.

Що се отнася до заплахите, че Добрев ще я съди, тя каза: „В момента, в който покажеш някаква тежка далавера, те заплашват със съд. Има документи и тези документи са публични. Опитват се да сплашат всеки опит да се покаже колко е корумпирана тази държава“.

„Преди година не бях депутат и не бях запозната с процесите в Хасково, а и не съм се занимавала с вътрешнополитически теми. Сега съм депутат от Хасково. Аз събирам документи за целия регион. Когато свалиха доверието от кмета, към мен се обърнаха колеги, за да направя коментар. Аз им казах, че нямам цялата информация за региона, но все пак реша да представя цялата картина“, каза още тя.

„Как може да назначите в общината всичките си роднини в общината без конкурс? Откъде намирате тази наглост и смелост, да направите тази схема? Действително ли сте смятали, че това ще остане скрито?“, обърна се тя към Добрев.

„Истината не може да излезе на яве, защото не я рисуваме с диаграмите на госпожа Йончева. Аз съм по-близък ученик с президента Румен Радев, отколкото с тези хора. Схема няма, целта беше да се опетни името ми. Да бъда злепоставен публично, за да стане положението нетърпимо. В очите на хората аз вече не съм професионалист, не си разбирам от работата, не съм почтен човек. Ще си търсим правата в съда, аз и всички засегнати по тази тема. Могат да те изкарат без вина виновен. Само трябва да направят добре структурираното мероприятие. Ще я съдя за всичко изречено тук, за всичко изречено, което ме засяга“, отвърна ѝ Добрев.

Той подчерта, че „Йончева е отказа дебат с мен, защото искаше да си дърдори глупостите, а когато аз говоря тя се намесва. В община Хасково има най-ниски цени за саниране на блок в цялата страна. По-прозрачно изпълнение на програмата няма в друга община“, каза още депутатът от ГЕРБ.

„Не съм се облагодетелствал от държавни пари. Тази сутрин бях при премиера. Той се върна от Талин. Случват се хубави неща за страната, а цялата държава се занимава с щуротиите на Йончева. Казах му, че положението е нетърпимо и му казах, че се отказвам, подавам оставка, от всичките позиции, които заемам. Не искам да тежа на правителството. Никога не съм се стремял към тази власт. Мисля, че съм направил достатъчно важни неща. На всеки един политик му идва на края на кариерата, Гордея се с това, което съм постигнал“, каза още Добрев.

"С премиера винаги съм имал отлични отношения и е споделял идеите ми. Той вижда, че достойната постъпка е да си подам оставка. Той не ми противоречеше. Не следва друго от финал на политическата кариера", коментира Добрев. Раниха ме смъртоносно от кръга на Йончева", каза още Добрев, който признава, че кметът Беливанов е бил негова вина.

Бившият министър допълни, че животът не започва и не свършва с политиката. "Йончева е влязла по шуробаджанашки начин в политиката, защото беше приятелка на Сергей Станишев. Да не се прави на морален стожер", каза още Добрев. Той обобщи, че се отказва от политиката заради опетняването от страна на червената депутатка. Водещата Жени Марчева му стисна ръката и го поздрави, че постъпва мъжки, което все по-рядко се случва в българската политика.

По думите му, причината за скандала с кмета и „добре скалъпените лъжи“ на Йончева за огромните инвестиции в Хасково в размер на 140 милиона евро.

http://epicenter.bg/article/Izvanredno--Delyan-Dobrev-napuska-parlamenta-i-politikata/137441/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!