Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МОГАТ ЛИ САЩ ДА СРАЗЯТ РУСКАТА Военна Машина в Конвенционална Война? Шокиращия Отговор Виж Тук:

Имаше един период от време (между 1945 г. и 1965 г.), когато САЩ имаха значително повече ядрени оръжия от СССР. Но янките не се опитаха да унищожат Съветския съюз с ядрените си бомби. Тресеше ги страхът, че след ядрен удар руснаците и на танкове ще дойдат чак до Ла Манша. И ще сложат края на Запада.

Ядрено унищожение на СССР не беше възможно и по още една причина. Съветската държава имаше огромна територия. И огромни човешки ресурси. Които нямаше как да бъдат унищожени с изпреварващ ядрен удар, пък бил той и с огромното количество ядрени заряди на САЩ.

Пък и използването на ядрено оръжие в такива големи мащаби щеше неминуемо да докара радиацията до Западна Европа. Да не забравяме руските ядрени ракети, които щяха да поразят голяма част от населението на САЩ. Поради простата причина, че 80% от хората в Щатите са се скупчили и обитават едва 5 – 6% от цялата територия на САЩ – всичките им мегаполиси са в района на Големите езера, по Източното крайбрежие и край Карибския басейн.

Именно по тази причина сега щатските политици и военни се опитват да наситят Източна, а и Западна Европа с термоядрени ракети. С цел, при евентуална война, руският ответен ядрен удар да бъде съсредоточен върху Европа. И не върху САЩ.

Само че сметките им пак ще излязат криви. Русия не един път показа, че в една термоядрена война, САЩ също са мишена. При това мишена от първостепенно значение. Но няма защо да се притесняваме с такива размишления. Тъй като ядрена война няма да има. Защото макар и без републиките от бившия Съветския съюз, Русия продължава да има огромна територия. А и вече има ядрен паритет. В който паритет Русия разполага с повече термоядрени оръжия, отколкото САЩ.

Така че, въпреки всички войнствени изявления на Доналд Тръмп и американските генерали, война с използване на ядрени оръжия е изключена. Защото САЩ ще бъдат изтрити от лицето на земята. И няма да им помогнат дори дълбоките бункери, които от десетилетия строят, за да се крият. Могат обаче да се скрият единствено на Луната. Но там пък ще загинат, защото няма нито въздух, нито храна, нито вода.

Ако термоядрена война САЩ не могат да водят, не само защото ще изчезне цялата земна цивилизация, а на първо място, защото ще изчезнат самите САЩ, редно е да помислим може ли да започне война между Русия и САЩ с конвенционални (неядрени и неводородни) оръжия? Така през годините след Втората световна война Западът започна да реди една след друга концепции за пълномащабна война, за ограничена война, за мълниеносна война и т.н.

Истинските амбиции да унищожат Русия, обаче се родиха в главите на щатските генерали едва когато СССР бе унищожен и Русия остана без голяма част от огромната територия на свръхдържавата на Ленин. Именно тогава някои генерали и политици си въобразиха, че Русия може да бъде унищожена и с обикновени оръжия. Опасна илюзия! Илюзия, която доведе Наполеон и Хитлер до пълен крах. И уби десетки милиони хора.

На пръв поглед всичко е много лесно. От Естония до Петербург е само 100 километра. Един марш на скок с натовската армия и… готово! Русия е победена. Крилати ракети с конвенционални заряди пък могат да летят от всички страни. От Прибалтика, от Украйна и Полша, от Румъния и Турция… Отвсякъде.

Но… това е само на пръв поглед. В действителност всичко не е толкова просто. Защото всички тези мечти се изпариха в жаркия въздух на Сирия. Там като на световен моден подиум дефилираха страховитите руски оръжия, които накараха янките да потреперят от ужас. Именно в Сирия светът се запозна с тежките огнеметни системи „Солнцепек“, които изпепеляват всичко на километри по протежение на бойната линия.

Появиха се летящите на голяма височина и далечина крилати ракети Х-101 и „Калибър“, които са в състояние да поразят с изключителна точност мишени, които се намират на другия край на континента Евразия. И то изстреляни от незначителни малки корабчета или трудно откриваеми подводници.

Предизвикаха неописуем страх могъщите руски противоракетни комплекси С-300, С-400 и очакваната поява на още по-ефективните и страховити С-500, които създават надежден и непробиваем противоракетен купол, в който не може да проникне нито ракета, нито самолет.

Появиха се мощните средства за радио-електронна борба/РЕБ/, които парализират цялата електроника на прословутите американските бойни роботи и превръщат US-корабите, самолети, подводници и каквото още се сетите, в безполезни парчета желязо и ламарини. За справка – спомнете си случая с американския есминец „Доналд Кук“ в Черно море. Ами какво да кажем за могъщите руски танкове от различни поколения, които не могат да бъдат поразени от никакви обикновени снаряди. Какво да кажем за прочутите руски изтребители и тежки бомбардировачи, с които се запознаха отблизо и щатските военни, и техните подопечни терористи от Ал Кайда и Ислямска държава?

Отбраната на съвременна Русия обхваща и космоса: Там има разположени не само спътници за наблюдение и събиране на информация, но и такива които могат да участват самостоятелно в активни бойни действия.

Чували ли сте нещо за страховитото руско снопово оръжие? Не сте? Дано не ви се наложи да го видите в действие. Защото американските военни се изприщват само при споменаването му.

Това е непобедимата бойна мощ на съвременна Русия. Затова Русия не може да бъде победена нито с ядрени, нито с конвенционални бойни средства. Затова Тръмп крещи вбесено срещу Северна Корея. Затова са безбройните санкции срещу Руската федерация.

Но това са само признаци на пълното американско военно безсилие. Защото с Русия можеш да се договаряш. Но не можеш да я победиш.

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!