Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЧУДЕСНА новина! НЯМА да влизаме в Шенген и Еврозоната! Вижте защо! Истината ще ви РАЗТЪРСИ!

Вчера, един от водещите икономисти в България, професор Боян Дуранкев прогнозира, че страната ни няма да влезе нито в Шенген, нито в Еврозоната.

В много свои статии проф. Дуранкев посочва истинските причини, поради които България не само, че не може, но и не трябва да влиза в Шенген и Еврозоната. И най-главната причина е, че подобно действие би довело до истински крах на остатъците от българската икономика.

Шенген за нас означава в страната да нахлуят още по-свободно и без какъвто и да било визов или граничен контрол, терористи, хора и стоки, които идват от шенгенски страни. А това са 25 страни от цяла Европа. Като в повечето от тях има много джихадисти. А икономиките им са по-силни от нашата. Техните търговци и стоки ще залеят още по-свободно пазара ни. И нашите производители, доколкото изобщо са останали производители, ще загинат напълно. А гражданите ще търпят издевателствата на „бежанците“ с бръснати глави и дълги бради.

Но извън джихадизма, Шенген и Еврозоната на практика означават, че парите, които даваме на чуждите производители за техните стоки, нахлули в България ще изтичат моментално в чужбина. И тук няма да остава нищо, с изключение на някакъв смешен данък за държавата.

А най-страшното, което означава Еврозоната за нас е, че нашите заплати и пенсии ще намалеят наполовина. Но цените да останат същите. С тенденция към повишаване. С други думи, „Еврозоната“ означава тотално обедняване за българския народ.

Ако обаче избегнем капаните на Шенген и Еврозоната,  имаме шанс да увеличаваме всяка година заплатите и пенсиите, социалните плащания, разходите за здравеопазване, образование, за армия и полиция. Но, тук следва едно голямо „Но“! Защото ни трябва икономика. Която да работи. И която да се развива.

Трябва ни възстановяване на промишлеността. Което означава, най-напред, че държавата трябва да си влезе в ролята и да започне да строи предприятия. Сега, примерно, всички машини за селското стопанство ги внасяме отвън. А можем да си ги произвеждаме сами. И земеделските стоки да станат по-евтини. Защото вносът на скъпа техника изключително много  оскъпява крайния продукт.

Най-обикновени хладилници, перални машини, телевизори и още куп неща ги внасяме отвън. А можем да си ги произвеждаме сами. И да струват по-евтино. И да вършат същата работа като вносните.

Могат да се дадат още безброй такива примери, които показват, че държавата и хората търпят огромни загуби, само защото политиците не си правят труда да започнат възстановяването на нашата, българска промишленост и селско стопанство.

Борисов и ГЕРБ, които от 8 години управляват, не са открили досега нито едно българско предприятие. Не са подпомогнали създаването на нито една българска кооперация или държавно земеделско стопанство, които доказаха по безспорен начин своята ефективност. Дори онова, което вече е било построено при социализма, като язовирите, ТЕЦ-овете, ВЕЦ-овете, ядрената енергетика, е оставено да се руши на произвола на съдбата.  А Борисов и подобните му, внушават на хората, че такива работи на нас не са ни нужни.

Добре. Ако слушаме Борисов и неговите калинки, на нас не ни трябва промишленост. Не ни трябва селско стопанство. Не ни трябват износ и печалби. И именно затова, когато хората задават въпроси за увеличаване на заплати и пенсии, за модернизиране на здравеопазване, образование, административни и социални услуги, единственият отговор на гербаджийския Вожд е…ами няма пари.

Е как да има пари като държавата от почти 10 години насам не е забола нито един пирон в страната. Не си е мръднала пръста, за да заработят на пълни обороти промишлеността и селското стопанство.

Как да имаме пари като лично Борисов унищожи мощната българска енергетика. И сега бръщолеви за някакво газово хъбче. Само че в това хъбче няма от къде да дойде газ на приемливи за нас цени. Предателството спрямо националните интереси, което премиерът извърши, унищожавайки големите енергийни проекти като Южен поток, АЕЦ „Белене“ и Бургас – Александруполис, ще тегне още много години върху икономиката. И ще държи целия български народ в нечувана мизерия.

А най-лошото е, че Борисов продължава да действа против българския национален интерес. И в този смисъл и против националната сигурност. Затова Skandalno.net пита: От кой зор Борисов обяви Русия за основна заплаха за България? Защо трябваше с лека ръка да ликвидираме всякакви политически и икономически връзки с Русия? И кой е основният губещ от разрива на тези връзки? Кой е виновен, че губим огромния руски пазар, който единствен може да ни измъкне от кашата, в която ни забъркаха Борисов и ГЕРБ?

Риторични въпроси. Всеки знае кой е виновен. Но виновникът ни се хили насреща. И ни обяснява за „източната тангента“, за части от магистрали, за санирани блокове…Само не ни казва, че за всичко това се трошат държавни пари. Които потъват безвъзвратно в асфалта. А те могат да се дадат за възстановяване на икономиката. И тогава ще има пари за всичко.

Но за да се възстанови икономиката, освен от Борисов, трябва да се отървем и от наложеното ни колониално робство. Да се отървем от заповедите на брюкселските бюрократи. Иначе никога няма да тръгнем напред. И никога няма да имаме нормален, човешки живот.

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!