Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американският посланик: Българските власти да внимават преди да решат за новите бойни самолети

Много е важно решението за избора на бойните самолети да е съвместимо с това, което използват Съединените щати и останалите членове на НАТО, включително и другите страни в региона, посии Ерик Рубин

Българските власти много внимателно трябва да формулират приоритетите си преди да вземат решението, коментира пред bTV aмериканският посланик Ерик Рубин по повод дебата у нас за закупуването на нов тип бойни самолети.
 
Трябва да се говори какви трябва да са приоритетите при поръчката на това скъпо ново оборудване. Много е важно то да е съвместимо с това, което използват Съединените щати и останалите членове на НАТО, включително и другите страни в региона, каза Рубин.
 
Това е важно не само при учения, но и при съвместни операции, военновъздушните сили да могат да се разгръщат заедно много лесно, познавайки своето оборудване, заяви aмериканският посланик. 

Това са неща, които според мен трябва да бъдат взети предвид, но крайното решение как да бъдат похарчени толкова много пари е на правителството и на парламента, добави Ерик Рубин.

През годините имаше много намеци на високо ниво, че нашата страна ще предпочете американски Ф-16 втора или трета ръка, но в самия край на служебния кабинет „Герджиков” излезе експертна оценка в полза на новите шведски „Грипен”.

Тя беше оспорена от третото правителство на Бойко Борисов като покрай скандалите конкурсът забуксува и не е изключено да започне отначало.

http://epicenter.bg/article/Amerikanskiyat-poslanik--Balgarskite-vlasti-tryabva-da-vnimavat-pri-zakupuvaneto-na-novi-samoleti/137434/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!