Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джихадистите търпят огромни загуби, за 10 дни са ликвидирани над 2000

Джихадистите от "Ислямска държава" и Фронта "Ан Нусра" в Сирия понесоха огромни загуби в последните дни. Това съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, съобщават руските медии. Данните сочат, че само за последните 10 дни Въздушно-космическите сили на Русия са ликвидирали над 2000 ислямисти.

"Продължаващите през последната седмица опити за настъпление на двете терористични групировки в западните и източните части на Сирия претърпяха пълен провал. Координираните по време и направления удари за излизане от обкръжение на ислямистите срещу позиции на сирийската армия в провинциите Идлиб и Дейр ез-Зор бяха успешно неутрализирани с подкрепата на руските ВКС, а атакуващите терористи бяха унищожени", заяви Конашенков.

Той отбеляза, че на боевия потенциял на терористите е нанесен огромен удар благодарение на ефективните действия на руската бойна авиация.

Ген. Конашенков уточни, че за успешните наземни действия на сирийската армия е помогнала и въоръжената подкрепа на въоръжените групировки, които са се присъединили към процеса на помирение в провинциите Хомс, Алепо, Хама и Ел-Кунейтра.

Превод и редакция: Епицентър.БГ 

Джихадистите със загуби в Сирия, но победи в България – Направиха детска площадка с полумесец в Сливен!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!