Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветанов: Антон Тодоров е изключителна личност с перфектна аналитичност и пунктуалност

Антон Тодоров е изключителна личност с перфектна аналитичност и пунктуалност.

Така заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов характеризира кандидата на управляващите за нов председател на комисията по досиетата.

„Смятам, че Антон Тодоров може да си свърши добре работата и да представлява страната ни в международната мрежа на подобни сходни комисии, които има в Източна Европа и в Западна Германия”, заяви Цветанов във Варна, цитиран от пресцентъра на партията.

Зам.-председателят на ГЕРБ припомни, че изтича мандатът на Комисията по досиетата и се минава на нов избор.

„В момента сме в процедура. До сряда е последният срок за подаване на последните номинирани. Ще подадем документите на всички онези кандидати, които могат да бъдат представени от ГЕРБ. Ще се ориентираме към хора, които в 27-годишния преход имат съответната проевроатлантическа позиция и същевременно са за разкриване на истината за целия преход за първите години на демокрацията, когато беше поет ангажимента да се разкрият досиетата, но не беше направено. Искаме действително тази страница да бъде прочетена и да отпаднат всякакви съмнения и спекулации да се твърди в публичното пространство, че някой има някаква зависимост от бившата Държавна сигурност”, добави Цветанов.

Той заяви, че при добрата организация, която е направена и с Комисията и с архивите, са предадени над 1 млн. единици.

„За голямо съжаление деветдесетте години имаше указания, които бяха на държавното управление, за унищожаване с протоколи на всички тези информационни единици. Точно в това е проблема, че всъщност в началото на демокрацията не бяха разкрити, а трябваше да дойде 2010 г. Представете си през този период колко са досиетата, които са прочистени и някои от тях унищожени. Този период и това, което е причинявано на тези честни българи не трябва да се забравя. Много са българите, напуснали родината си, за да могат да оцелеят, а сега се връщат и искат под някаква форма възмездие”, коментира още зам.-председателят на ГЕРБ.

http://epicenter.bg/article/Tsvetanov--Anton-Todorov-e-izklyuchitelna-lichnost-s-perfektna-analitichnost-i-punktualnost-/137402/2/0

Georg Georgiev:
1. Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР.
2. Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!
3. Цецка Цачева – партийна секретарка на Окръжния народен съвет в Плевен.
4. Николай Младенов – комсомолски секретар , племенник на Петър Младенов , и син на Евтим Младенов - щатен служител на Първо главно управление на ДС - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие.
5. Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6. Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС в Благоевград .
7. Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила Живкова !
8. Нона Караджова - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9. Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП ! Дядо и е бил рамо до рамо с Тодор Живков в партизанският отряд „ Чавдар” !
10. Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11. Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12. Правосъден министър Диана Ковачева - дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП, съпруга на настоящ лидер от БСП...
13. Аню Ангелов – Комунистически генерал ! Член на БКП от време ОНО ; и сега забележете – бил е делегат на комунистическата партия през 1990 година , когато БКП се преименува на БСП ! А тогава комунистите само за една вечер осъмнаха като „Социалисти”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!