Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Избухна поредният „Суджукгейт“: Лидерът на ГЕРБ в Пазарджик – бос на местна чалготека, укривал данъци за 100 бона!

Синдромът „Суджукгейт“ е на път да се превърне в масово, национално явление.

Поне в общините, в които ГЕРБ коли, беси и преяжда с власт.

Този път новините за злоупотреби идват от Пазарджик, където местният лидер на ГЕРБ Найден Шопов е осъден за укриване на данъчни задължения в особено големи размери.

Това стана ясно след проверка на НАП в местната чалготека, която е собственост на Шопов.  От присъдата на Пазарджишкия окръжен съд от 18.05.2017 г. , става ясно също, че  повече от две години Найден Шопов е подавал документи и отчети към НАП  с подправено съдържание, като по този начин  е ощетил държавната хазна с близо 100 хиляди лева от неплатено ДДС. За продажбите в заведението избирателно се издавало и касов бон. По този начин местният гербаджийски шеф не отчита продажби на стойност над 600 хиляди лева!  

За тези многобройни данъчни измами и ощетяване на държавата със стотици хиляди левове Шопов е получил административно наказание –  едва 1000 лв. глоба.

Найден Шопов става координатор на ГЕРБ Пазарджик преди няколко години. През 2011 г. е избран за общински съветник, а 4 години по-късно е и неуспешната кандидатурата на ГЕРБ за кмет на Пазарджик.  Той е собственик на няколко казина и нощен клуб в града.

Явно Шопов е осребрил солидно политическата си позиция, а освен това е прихванал и задължителното гербаджийско самозабравяне, след като е решил, че може да скатава данъци и да мами държавата – същата онази държава, която неговата партия управлява (и източва) в момента. Тази зараза е обхванала ГЕРБ на всички нива – от най-високото до най-ниското, може да се каже, че направо си е част от гербаджийския лайфстайл. Уж подобно поведение не би трябвало вече да ни учудва, но свиква ли се с подобна наглост?

Вижте справката от  съда ТУК

Източник: BNews.bg

http://onovini.com/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!