Следвайте "Буднаера" в Телеграм

US генерал: Полската армия е по-силна от руската, Путин никога няма да посмее да нападне...

Командващият на сухопътните сили на САЩ в Европа генерал Бен Ходжис, заяви че Русия няма да посмее да нападне Полша, защото вижда мощта на нейната армия и на въоръжените сили на НАТО. Това заяви той в интервю за програмата "Факти след фактите" на TVN24.
Генерал Ходжес, който посетил 11-та Любуска бронекавалерийска дивизия, споделя пред TVN24, че останал дълбоко впечатлен от нейните успехи. Той подчертава, че на срещата на върха във Варшава НАТО взе решение да премине от защита към заплаха, т.е. противодействие на потенциална агресия на Русия.
"Ангажираността на Америка, Полша и останалите съйзници ще помогне да бъде постигнат този ефект на заплаха, който трябва да запазим и развиваме", уверен е генерал Ходжис.

Генералът смята че учението на НАТО Dragon 17 на територията на Полша и завършилото руско-беларуско учение "Запад-2017" са коренно различни. Той обяснява, че американските или натовските военни маневри са с отбранителен характер и напълно прозрачни, а руските имат нападателна насоченост и не са открити за журналисти. Командващият на сухопътните сили на САЩ в Европа посочва 3 момента, на които иска да обърне внимание след маневрите "Запад-2017".
На първо място той е впечатлен от изключително тясното сътрудничество на разузнавателните служби на НАТО. Второ, руските учения са убедили съюзниците в НАТО от необходимостта да бъде увеличено присъствието на съюзни бойни групи на източните рубежи. И трето, подчертава генералът, доверие към Русия почти не остана. Ето защо, обяснява той, съвместните учения от типа Dragon, Saber Strike, Baltops или Anakonda са необходими, за да могат членовете на алианса да взаимодействат и оперативно да реагират, защото "руските сили са много мобилни". Той допълни, че силите на алианса "трябва да могат като минимум да се придвижват със същата скорост, за да им дадем сигнал, че ние сме готови да ги спрем, ако те някога допуснат грешка.
Не мисля че такъв сценарий е особено вероятен, но ние искаме да запазим неговата ниска вероятност, демонстрирайки способност към висока мобилност", подчерта генерал Ходжис. Той обаче не пожела да разкрие информация колко време ще е необходимо на основните сили на САЩ да дойдат на помощ на Полша в случай на руска агресия. "Може да бъдете уверени в това, че Руската Федерация вижда силата на алианса и силата на полската армия", убеден е генерал Ходжис.

Превод: БЛИЦ

http://www.gudelnews.com/2017/09/us_29.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!