Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Йончева: Примерът в Хасково е повече от шуробаджанащина, България се превръща във феодално владение!

Извършена е безскрупулна и нагла схема за подчиняване на общината от един роднинско-приятелски кръг с ясна цел – търговия с обществен ресурс, категорична е тя

Примерът в Хасково е повече от шуробаджанащина. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева, която прочете декларация от името на парламентарната група, предаде Агенция „Фокус“.

„Днес във всеки един град има по един суджук. Във всяка една община има по един феодал, който упражнява властта си, раздава обществени поръчки на свои хора, който изнудва, който заплашва. България се превръща във феодално владение. Едно управление, където най-важен е бизнесът на фамилията. Във всеки областен град – корупция, отмяна на процедури, феодализират се цели региони на страната. Депутат от ГЕРБ изнудва бизнесмен от Добрич за суджук и заплашва неговия бизнес. Председателят на Общинския съвет в Септември стреля и убива човек. В Перник лидерка на ГЕРБ си присвоява общинска детска градина. Ботевград – скандали в ГЕРБ, свързани с корупция и търговия с влияние“, заяви Йончева.

По думите й това, което достига до медиите, е само нищожна част.

„ГЕРБ говорят за нов морал и трябва да се съглася. Това наистина е нов морал. Примерът в Хасково е повече от шуробаджанащина. Извършена е безскрупулна и нагла схема за подчиняване на общината от един роднинско-приятелски кръг с ясна цел – търговия с обществен ресурс. Става дума за липса на морал, за проява на пълно безсрамие. Виждаме как един политик съвсем законно превзема една община и не вижда нищо нередно в това. Невъобразима наглост е да декларираш как грубо нарушаваш Закона за държавния служител и принципа на конкурсното начало“, допълни тя.

Според нея вече 2 години този приятелски кръг управлява общината без проведен конкурс в нарушение на закона.

„Моделът ГЕРБ е моделът на калинките. В доклад на Държавния департамент на САЩ за България за 2016 г. пише, че служители във всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики безнаказано. Колко малък трябва да е градът, за да може да съществува хасковската схема на ГЕРБ? България малка страна ли е? Да, тя е малка и ще става все по-малка и всеки един от нас ще се смалява, докато мълчим за унижението, на което е подложен българинът. Мълчим с години за г-н Суджук, за схемата „Добрев“, за превръщането на България във феодално владение, защото всеки смята, че от него нищо зависи. Защото ни е страх за хляба. Този страх ще ни унищожи като народ. Най-голямата заплаха за България е нашето мълчание“, каза още Елена Йончева.

http://epicenter.bg/article/Yoncheva--Primerat-v-Haskovo-e-poveche-ot-shurobadzhanashtina--Balgariya-se-prevrashta-vav-feodalno-vladenie-/137326/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!