Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Делян Добрев: Гордея се с роднините си, пак бих ги препоръчал за постовете!

Аз съм повече съученик с президента Румен Радев, отколкото със зам.-кмета на Хасково Милена Трендафилова. С държавния глава сме учили в едно училище. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в отговор на изявление на народния представител от БСП Елена Йончева, в което тя отново обвини управляващите в роднински назначения в община Хасково.
 
Точно толкова съм съдружник с президента Румен Радев, колкото и с Милена Трендафилова и зам.-кмета на Хасково Евгени Консулов. Аз съм съученик и с главния секретар на президента Димитър Стоянов – ние сме свързани лица. И президента Радев ли съм назначил, обърна се Добрев към „червените“.
 
Във всяка една държавна структура имам съученици, защото съм учил в езиковата и в математическата гимназия в Хасково. Но аз не ги познавам тези хора. Ставате смешна, г-жо Йончева, каза още Делян Добрев.
 
Съжалявам, че номинирах Добри Беливанов за кмет на Хасково. От 247 души, които работят в общината, един ми е близък роднина – Росица Гаргова, първа братовчедка, на двама съм кум, един от които е и заместник-кмет /Евгени Консулов/, заяви по-рано в кулоарите на Делян Добрев. Той добави, че кумецът му Консулов бил най-подготвеният човек в областта за работа с европейските фондове.
 
Добрев съобщи, че от повече от година двамата заместник-кметове са били подложени на натиск, и попита защо скандалът е избухнал след като в понеделник те са подали оставки, а не преди година или повече. Явно, заключи той, се е чакал удобен момент за тази политическа атака.
 
Депутатът отрече да е бил съдружник във фирми както с Консулов, така и с другия зам.-кмет Милена Трендафолова, с която не били и съученици, каквито твърдения са се появили.
 
Пак бих препоръчал тези хора, гордея се с тях, категоричен е Делян Добрев. Той подчерта, че благодарение на тях, на екипа на общината, на заместниците на Беливанов, в последните две години общината има инвестиции за 140 млн.лв., които са много повече в сравнение с последните 20 години. Освен това градът бил рекордьор по ниска цена на квадратен метър за саниране, като за 11 блока, които ще се оздравяват оттук нататък, имало подадени 120 оферти.
 
Двамата заместник-кметове, по думите на областния координатор на ГЕРБ, са ходили от врата на врата да агитират хората да се възползват от възможността да рехабилитират жилищата си. Не съжалавям, че снехме доверието си от Беливанов, което предизвика тази вълна от инсцинирани скандали, разграничаваме се от него, защото искаме да бъдем честни с избирателите, обясни Делян Добрев.
 
Дали обаче кметът ще подаде оставка, било негова работа. Депутатът припомни, че в момента Добри Беливанов е на луксозна екскурзия с бизнесмена Иван Стаматов, който, по думите му, имал редица договори с общината, а кметът не вземал сам решенията си.
 
Според информация, с която Добрев разполагал, в общината имало върху печат подписа на Добри Беливанов. Как може подписът на кмета да стои някъде в общината и, докато той е в чужбина, да се подпечатват документи и подписват от негово име, коментира Делян Добрев. За пример той даде уведомление от сряда на самия кмет до председателя на общинския съвет, парафирано с подписа му върху печата, докато е в чужбина. Това ми звучи като безстопанственост, заключи Делян Добрев.
Епицентър

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!