Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кадиев: Делян Добрев е направил паралелна община в Хасково, държава на мафията сме

Делян Добрев си е направил паралелна община в Хасково, каза в студиото на Би Ти Ви Георги Кадиев. „Имаме „Кумгейт” в Хасково”, коментира той. Кадиев направи аналогия с действията на ГЕРБ в Добрич, където върху бизнесмени е оказван силен натиск, за да се облагодетелстват местни активисти на партията.

„Не може да вкараш шестима от роднините си - какво означава съпругът да бъде председател на комисия по бюджет и финанси, а съпругата да е директор на финансовата комисия. Съпругът контролира съпругата и това са хората, които отговарят за обществените поръчки и са най-ключовите позиции в общината", посочи Кадиев.

Той призова ГЕРБ да изтеглят Делян Добрев и призова и БСП като опозиция да изтеглят депутата си от Свиленград, който е спечелил поръчки за саниране в Хасково и ги е дал за подизпълнение на фирми на зетя на Делян Добрев.

„Държавата и ъндърграундът все повече се сливат”, коментира още Кадиев.

По думите му все повече България става държава на мафията. „Формата на управление все повече става корупция, а не демокрация. Можеш да си купиш съд, съдебно дело”, допълни лидерът на „Нормална България”.

По казуса с „Дунарит” според него държавата нагазва с ботуши в частни правоотношения и се опитва да изземе бизнеса. "Държавата е най-големият рекетьор, не може министър да взема поръчка от едно частно предприятие и да я дава на държавната фирма", посочи Кадиев.

https://frognews.bg/novini/georgi-kadiev-delian-dobrev-napravil-paralelna-obshtina-haskovo-stavame-darjava-mafiiata.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!