Следвайте "Буднаера" в Телеграм

100 млн. поръчки за родата на Д.Добрев

100 млн. лв. общетвени поръчки за саниране, ремонти, строителство и други дейности минават през фирмите, в които участва фамилията на депутата от ГЕРБ от Хасково, бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма и клиент на прокуратурата за нереламентирано плащане по АЕЦ Белене Делян Добрев. Основната част от тях са минали през дружествата на съпруга на първата му братовчедка – дамата е шеф на финансовата дирекция на общината в Хасково, където мъжът й е шеф на финансовата комисия на Общинския съвет, а двете длъжности предполагат взаимен контрол, освен разпределяне на обществените поръчки. Според пресцентъра на ГЕРБ няма конфликт на интереси между депутата от Хасково и неговата първа братовчедка.

Обвиненията на червената депутатка от същия град Елена Йончева към родата на първо четене Добрев се опита да контрира, като нарече фамилията си Дрийм тийм или Отбор мечта.

Заваляха и оставки. Молби за напускане депозираха двамата заместник-кметове на общината. Тръгнаха си съученичката на видния гербер Милена Трендафилова и Евгени Консулов, кумец освен съученик на Добрев. Малко преди обедната почивка оставки хвърлиха кумата на Добрев Биляна Димитрова, която бе секретар на общината  и първата братовчедка на бившия министър Росица Гаргова, която завежда финансовата дирекция. Не го е направил още съпругът й Даниел Гаргов - акционер в повече от 40 фирми с много сериозен бизнес: Еко Традекс Груп“ АД, веригата чейндж бюра Форуком, пътностроителната Европът 2005 ООД и много други. Еко Традекс Груп например има договор с община Хасково за рекултивация на местното сметище на стойност от 3,336 милиона лева, а освен това самостоятелно или в консорциум е получила договори за саниране по "безплатната" програма. Европът 2005 пък изгражда и ремонтира общински пътища в Хасковско.

В тв участие депутатът от ГЕРБ призна, че е уредил назначаването им, но оправда кадруването си с факта, че те били истински "дрийм тийм", който едва ли не се пожертвал, за да отиде да работи в общината.

Добрев коментира, че кметът, който също е от ГЕРБ, бил „голямо разочарование”, а Цветан Цветанов се разграничи, като и той бе така любезен да порицае кмета, от когото партията свалила доверието си. Той също така пусна информацията, че Беливанов бил в отпуска, като почивал с бизнесмен, което не било морално.

Напомняме, че през последните месеци подобни скандали имаше в ГЕРБ – Добрич с депутата, нашумял като Живко Суджука, а председателят на Общинския съвет в Септември от ГЕРБ за трети път беше изключен от партията, след като към петте му досегашни престъпления се прибави и убийство с неговия пистолет на кръчмар след повече от 100 изстрела посред нощ в увеселително заведение.

http://19min.bg/news/8/92878.html#92878 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!