Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След Хасково партийна драма разтресе и ГЕРБ – Ботевград

ГЕРБ се разцепи и в Ботевград - отръчи трима свои общински съветници

ГЕРБ отлъчи трима членове на общинския съвет в Ботевград от политическата си група: Филип Филипов, Цветан Цолов и Еленко Иванов.
"Мотивите за това са системните действия на въпросните общински съветници, компрометиращи политиката и репутацията на ГЕРБ. Чрез тях те нарушават нормите на човешката и политическата почтеност, която дължат на гражданите, гласували за ГЕРБ", се казва в декларация на ръководството на местната партийна структура.
 
Повече детайли за предполагаемите нарушения не се посочват, но в съобщението се твърди, че се "унищожава доверието в ГЕРБ и се подменя избора на гражданите".

Това е вторият случай само за седмица, при който ГЕРБ сваля доверието си от регионални представители на високи позиции, след като партията се разграничи от кмета на Хасково Добри Беливанов, а БСП атакува депутата Делян Добрев заради роднински назначения в хасковската общинска администрация.

От ГЕРБ-Ботевград призовават тримата изключени от групата съветници да подадат оставки от Общинския съвет, "тъй като политическият морал го изисква и налага".

ГЕРБ е трета политическа сила в Общинския съвет на Ботевград, където най-голямата група от 12 души подкрепя дългогодишния бивш кмет на общината Георги Георгиев.

Неговият син Данаил Георгиев (известен с прякора си "Малката тухла") беше два мандата депутат от ГЕРБ между 2009 - 2014 г. Малко преди изборите за Европарламент през 2014 г. Георгиев-младши обяви лоялност на "България без цензура" на Николай Бареков, след което беше изключен от партията.

Година по-късно ГЕРБ изключи и Георги Георгиев от редиците си, след като Бойко Борисов обяви, че няма да го подкрепи за нов мандат.
На втория тур на изборите през есента на 2015 г. Георгиев загуби срещу кандидата Иван Гавалюгов от "Гражданско движение за ботевградски обществен просперитет ГДБОП".

http://epicenter.bg/article/GERB-se-raztsepi-i-v-Botevgrad/137295/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!