Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Менса кани Слави и избраниците му на тест за интелигентност

Менса България покани с отворено писмо шоумена Слави Трифонов и бъдещите му избраници за политици на тест за интелигентност.
Това се случва дни, след като водещият на "Шоуто на Слави" направи заявка за влизане в политиката. Той обяви, че започва да търси морални и квалифицирани българи, които да заместят сегашната политическа класа.

Трифонов дори вече атакува президента Румен Радев, че не е подкрепил реално изборния референдум, и парламента - заради избора на нови членове на ВСС. 

В писмото си от "Менса" пишат: 

"В последните дни в медийното пространство излезе изявление от Ваша страна, в което Вие съобщавате за създаването на инициативен комитет, който започва да търси: „талантливи, квалифицирани и морални българи, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша”.

Ние, членовете на Менса България, също сме част от българското общество и бихме искали да бъдем полезни в този случай. В посока на това, при провеждането на последните пет поредни избори - за Народно събрание, Европейски парламент, президент и местни избори, ние предлагаме на всички, които искат да бъдат управници, да се явят на тест за интелигентност. Целта на това наше предложение е да може всеки кандидат за управляващ да покаже своите лични качества преди самите избори и по този начин да улесни избора на суверена". 

В тази връзка от организацията предлагат на Трифонов и екипа му да изпратят на тест за интелигентност всички, които са кандидати.

"Така ще можете да прецените какви са личните качества на кандидатите за Вашия политически проект. Също така смятаме, че за да бъде по-успешен Вашият проект, ще е правилно членовете на инициативния комитет, които ще определят кого да присъединят към проекта и кого да отхвърлят, също да покажат своите качества, като се явят на тест за интелигентност", заявяват още от Менса. 

От организацията се ангажират, ако Трифонов приеме предложението, да намалят таксата за тест до символични нива за всеки изпратен от него, а за членовете на инициативния комитет дори той ще бъде безплатен".

От Менса уточняват, че тестът за интелигентност е по стандарт, одобрен от "Менса Интернешънъл" и се използва в цял свят.

Писмото е изпратено до екипа на "Шоуто на Слави", но до момента няма отговор, каза пред OFFNews председателят на Управителния съвет на "Менса България" Христо Радков.

„Менса България” е основана през 1991 г., а от 1998 г. е пълноправен член на „Менса Интернешънъл” - най-старата и най-масова световна организация на хора с висок коефициент на интелигентност. На 1 октомври 2016 година „Менса Интернешънъл” отбеляза 70 г. от създаването си.

http://dnes.dir.bg/news/test-mensa-slavi-trifonov-26409114?nt=10 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!