Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сърбия се обръща към Европа, Борисов май остава единствено верен на Путин на Балканите

Сравнете действията на сръбските държавници, израз на достойнство и мъдрост, с раболепното поведение на Борисов и компанията му от БСП, ДПС и Атака спрямо самодържеца Путин. Това коментира читател на Фрогнюз по повод публикацията ни за присъединяването на Сърбия към бойната тактическа група на Европейския съюз HELBROC, където ще е заедно с Гърция, Украйна, Румъния и България в опазване на границите на Европа.

Сърбите отново показаха, че са народ, достоен член на европейската цивилизация и ценности. А ние, вместо да се поучим от тях, предпочитаме да ги ползваме само когато слушаме сръбска музика в колите си и на маса. Ето това ни е връзката със съседна Сърбия.

За съжаление, нашият читател е абсолютно прав. Сърбите от много години ни дават пример как да се отнасяме към Русия и ЕС, никъде не демонстрират типичното за българските управляващи раболепие и към едните, и към другите. Прегръдките на Борисов с Меркел и Макрон, наведеното му поведение към Путин, съчетаването на противоположни и изключващи се намерения са само част от трагичната картинка.

Белград наистина засега е най-верният съюзник на Русия на Балканите, но извън ЕС. София, където управлява Борисов е най-верният съюзник на Русия в ЕС. Но сърбите получиха две ескадрили бойни самолети МиГ-29 безплатно от Москва, ние преговаряме зад гърба на НАТО да ни ремонтират срещу милиони старите самолети от същия тип.

Орбан също демонстрира добри чувства към руския президент и го покани да посети Унгария. При това посещение обаче Путин договори 1.2 милиарда евро руска инвестиция в унгарска АЕЦ. Познайте какво ще договори Борисов, ако Путин дойде догодина у нас след поканата към него от президента Радев. Нищо за България, най-много да подпише договор руснаци да "модернизират" енергетиката ни срещу още стотина милиона лева.

Раболепният Борисов плати авансово на Москва 1.2 милиарда лева за реактори, които още не са пристигнали в България и само за това в нормална държава отдавна щеше  да търка подсъдимата скамейка. У нас обаче такива неща не се случват, а и опозиция по въпроса с Русия няма. Всички  политически сили са готови да застанат в защита на Москва от коварния ЕС, който налага санкции на руски олигарси,  свързани с Кремъл и техните компании, банки и влогове.

А Сърбия няма да стане член на НАТО и ЕС докато Александър Вучич е президент. Но след това нещата ще се променят и западните ни съседи отново ще ни изпреварят в европейската интеграция, загърбили изкуствените сантименталности на тема "славянско единство". А ние ще продължим да се облизваме около трапезата на руския управляващ елит с надеждата да ни подхвърлят някой кокал- било газопроводче, хъбче или реакторче, което сме си платили с лихвите.

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/sarbiia-obrashta-kam-evropa-borisov-mai-ostava-edinstveno-veren-putin.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!