Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чиновничка юрка служебно Порше, Мерцедес и Хюндай

Една единствена държавна чиновничка ползва три автомобила. Макар да е предназначена само за зима и тежки условия, началничката на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова и в момента се вози на любимата си служебна кола Порше Кайен с „полицейски номер” четири единици, доказа и със снимки авторитетният в. Банкеръ.

Госпожата от Гоце Делчев, чиято майка е учителка на Росен Плевнелиев, в чийто мандат звездата на землячката му блесва, не пада демонстрира шикозен автовкус и с другите си "играчки". Специализираният седмичник допълва, че това далеч не е единственият автомобил, в който возят дамата. За лятото тя използва за наша – на данъкоплатците, сметка луксозен Мерцедес CLS – любима кола на столичните мутреси от висока категория, както и на активни бизнесдами. Сигурно за уикенда, понеже няма друго време, тя вероятно стига и до новичкия Хюндай, който трябва да играе роля на деловото возило в шефския й гараж.

Напомняме, че от хазната – т.е. от джоба на данъкоплатеца, всяка година се изливат 4 000 000 лв. за издръжка на Комисията, която дори Банкеръ вече нарича, като всички във финансовия бранш: КаФеНето. Вестникът изнася стресираща статистика: дамата с 3 хайклас служебни автомобила за 10 месеца е намерила 10 минути за среща с 230-те си подчинени, която е използвала да ги нахока, че нищо не работят. Ще рече – не се развива усилена дейност в тъй щедро финансираното от нас и тъй луксозно за поддръжка ведомство.

Понеже явно това не е достатъчно, чрез законови мерки органът се опитва да удвои бюджета си, който в момента е общо 9 млн.лв. и да го докара поне до 16 – 17 млн.лв. Това трябва да стане чрез нови, в пъти по-високи такси за бизнеса.

Това засяга пряко всеки, защото по-високи такси за застрахователите, пенсионните и осигурителните дружества, които са подопечни на управлявания от автодамата орган, означава по-високи цени и по-малко пари за всички нас – данъкоплатците като техни клиенти. Т.е., ако сега плащаме 4 млн. за кефа на КФН директно чрез данъците си, ни предстои да се изръсим с още два пъти по толкова индиректно през по-високи задължителни застраховки и по-високи такси по задължителното и доброволното осигуряване.

Колите обаче са малкият проблем на Караиванова. Големият е наемането на старата сграда на Комисията в конфликт на интереси – от подконтролно й дружество, при това за 6-цифрена сума повече пари, отколкото бе наета същата сграда досега. Очаквайте нашето шокиращо разследване!

http://19min.bg/news/8/92858.html#92858 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!