Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Албания призна "македонци" и "власи" за малцинства, не призна "българи", Бойко пак мълчи...

В проектозакон за защита на малцинствата в Албания, изготвен от правителството, Тирана признава като малцинства македонците, гърците, власите, черногорците, сърбите, бошняците и египтяните.

В проектозакона не съществува българско малцинство в Албания, което беше приветствано от македонското малцинство в Албания, пише Макфакс.

Агенцията посочва, че сдруженията на македонците в тази страна „постоянно са реагирали на определени явления, подтиквани от определи групи, че в части на Албания живее и българско малцинство, с твърдения, че в Албания няма българско малцинство“.

Албанският външен министър Дитмир Бушати, който представи проектозакона пред парламентарни комисии, заяви, че съгласно препоръките на ЕС Албания ще приеме този важен закон за регулиране правата на малцинствата. Приемането на този закон от албанския парламент е един от приоритетните, поискани от ЕС.

На фона на поредната гавра с българските национални интереси, Бойко Борисов отново... мълчи. Учудвате ли се? В Украйна няма българи, с Македония подписахме на македонски език, а сега нашенците в Албания очевидно стават... македонци... Бойко-Патреотично управление...

ГН

http://www.gudelnews.com/2017/09/blog-post_688.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!